Podle Drábka bude hradecká inscenace určená všem věkovým kategoriím. "Záleží mi na tom, aby žádná věková kategorie neostrouhala, aby se souběžně bavila prťata i senioři, o rodičích nemluvě. To je pro mě frajeřina - vystavět inscenaci takhle obojživelným způsobem," uvedl Drábek, který slibuje, že milovníci Čtyřlístku najdou v hradeckém představení všechny klíčové fetiše.

V rolích ústřední čtveřice uvidí diváci Jiřího Panznera jako Myšpulína, Natálii Holíkovou coby Fifinku, Pavla Neškudlu jako Pinďu a Vojtěcha Dvořáka v roli Bobíka. Důležitým prvkem inscenace bude postava holčičky Míši, která je často sama doma a utíká do světa fantazie svého milovaného kresleného seriálu. Na jevišti se objeví v různých rolích také další herci hradeckého souboru. Autorem výtvarné stránky inscenace je Marek Zákostelecký a hudbu složil Darek Král.

Historie čtyř kreslených přátel začala v roce 1969, kdy se v redakci nakladatelství Orbis objevil čtyřiadvacetiletý Jaroslav Němeček s prvním příběhem, nazvaným Vynález prof. Myšpulína. Velký zájem čtenářů si vynutil další díly. Seriál má čtyři hlavní hrdiny, žijící ve společném domku ve fiktivní obci Třeskoprsky, která se nachází u rybníka Blaťáku pod hradem Bezzubem.