Koncert zahájila publikem vřele přijatá zpěvačka skladbou I Remember Sarah z alba The Calling: Celebrating Sarah Vaughan. Následující písní Stormy Weather z autorské dílny dvojice Harold Arlen a Ted Koehler představila aktuální album, ze kterého ještě zazněly úpravy skladeb jiných než čistě jazzových žánrů. Například Dreams je skladba z repertoáru poprockové zpěvačky Stevie Nicksové ze skupiny Fleetwood Mac a Waiting in Vain napsal "král reggae" Bob Marley.

Reevesová, která si hned v úvodu bezprostředním chováním získala publikum na svoji stranu, hovořila o novém albu, žertovala, že ji Smetanova síň připomíná její koupelnu a mezi písněmi posluchačům nabídla ukázku, jak pracuje při vzniku písně se svým hlasem.

Velký aplaus při svých sólech sklidili také členové její doprovodné skupiny - klavírista Peter Martin, kytarista Romero Lubambo, kontrabasista Reginald Veal a bubeník Terreon Gully, s nimiž absolvuje dlouhé turné. "Neunavuje mě to. Mám kolem sebe skvělou partu, trávíme společný čas v klidu. Ráda se směju, přiznám se, že i dost mluvím, je to nejlepší trénink a zároveň terapie pro hlas," uvedla nedávno.

Pětinásobná držitelka ceny Grammy Reevesová loni v březnu sklidila nadšený aplaus na brněnském JazzFestu. Letos šedesátiletou zpěvačku mnozí odborníci považují za následovnici legendárních jazzových div Elly Fitzgeraldové nebo Sarah Vaughanové.

Festival Prague Proms pořádá Český národní symfonický orchestr. Letošní 12. ročník začal poctou Franku Zappovi a nabídne až do 26. července koncerty klasické, filmové a jazzové hudby. K hlavním hvězdám patří kromě Dianne Reevesové také sopranistka Edita Gruberová nebo přední vokalistky jazzu a world music, Melody Gardotová a Angelique Kidjová. Více informací se nachází na www.pragueproms.cz.