Hasiči nejprve obdrželi tísňové volání, že v komplexu je cítit benzin. Přivolaní policisté se pak podle šerifa Tommyho Forda pokusili muže kontaktovat, ale ten nechtěl přijít ke dveřím a na policisty začal pálit z pušky. "To je noční můra všech bezpečnostních složek. Složitá taktická situace," řekl Ford.

Podle něj je štěstí, že o život nepřišel nikdo z policistů ani žádný civilista. Kulka podle agentury Reuters lehce zranila obyvatelku komplexu, která vyšla ven telefonovat kvůli zápachu benzinu. Policie v souvislosti se střelbou nechala uzavřít školy a obchody v okolí.

Podezřelý, jehož policie identifikovala jako devětačtyřicetiletého Kevina Holroyda, podle Forda v bytě patrně bydlel. Holroyd byl hledaný v souvislosti s úterní vraždou třicetiletého muže, jenž zemřel na mnohonásobná střelná poranění. Podle některých amerických médií se chystal oženit s bývalou Holroydovou manželkou. Holroyd podle policie roztřískal v bytě benzin, patrně jej chtěl zapálit. Policie se nakonec do bytu dostala za použití obrněného vozidla.

mka