"V rámci trestního řízení v současné době provádí Generální inspekce bezpečnostních sborů úkony trestního řízení. Součástí toho jsou i dotazované prohlídky advokátních kanceláří," řekla ČTK Sandorová. Podle ní akce ale dál pokračuje, v případě obdobně rozsáhlých případů je to mnohdy i na několik dní. V současné fázi proto nelze informovat o počtu zadržených nebo obviněných, uvedla mluvčí GIBS.

Současně nepředpokládá, že by inspekce ještě dnes nové informace uvolnila. Informace o případu by měla sdělit až v příštích dnech. Případ dozoruje pražské městské státní zastupitelství. Jeho mluvčí Štěpánka Zenklová uvedla, že státní zástupci se dnes k případu také nebudou vyjadřovat.

Podle Chaloupkové se domovní prohlídky konaly na několika místech v Praze. Při všech prohlídkách byli přítomni zástupci ČAK, jak to umožňuje zákon.

Podle České televize, která na zásah inspekce upozornila, jedním z míst domovních prohlídek byla advokátní kancelář Beaty Kolcunové na Václavské náměstí. "Omlouvám se, nyní nemohu mluvit, protože nemám čas," řekla ČTK dopoledne Kolcunová. Podle výpisu z rejstříku ČAK působí jako samostatná advokátka a věnuje se občanskému, dědickému, rodinnému, cizineckému, azylovému nebo přestupkovému právu.

Český rozhlas uvedl, že kriminalisté dnes dorazili také do pražských Holešovic do advokátní kanceláře Jiřího Bureše, který podle něj figuruje v části kauzy týkající se úniků z policejních databází. Vedle něj se policisté podle rozhlasu zajímají také minimálně o dva policisty. Podle informací ČTK dnes byla inspekce rovněž na Krajském ředitelství policie v Praze nebo u pražských policistů.