"Generální inspekce bezpečnostních sborů hledá svědky události, kteří by mohli osvětlit průběh předchozí jízdy obou vozidel i samotného incidentu," uvedla. GIBS prosí svědky, aby kontaktovali operační středisko inspekce na telefonním čísle 974 839 734.

Policisté v civilu v neoznačeném autě donutili zastavit řidiče z Karlovarska, který je předtím blikáním upozornil na styl jejich jízdy. Podle zveřejněného záznamu z kamery v řidičově autě jeho vůz předjeli, muže donutili k zastavení a se zbraní v ruce šli k němu. Mužův právník říká, že řidiče udeřili do obličeje a stále na něj mířili zbraní. Řidič se po celou dobu dožadoval toho, aby se mu prokázali služebním průkazem. Jeho právník na policisty podal trestní oznámení.

Incident odsoudil ministr vnitra Milan Chovanec i krajský policejní ředitel Pavel Krákora. Oba jednání policistů označili za neomluvitelné. Upozornili nicméně, že incident je prezentován jednostranně a že zveřejněný záznam nemusí být kompletní a nemusí ukazovat událost v celém kontextu.