Čtyřiasedmdesátiletý senior byl nalezen zavražděný v polovině dubna v bytě ve Werichově ulici v olomoucké části Nové Sady. Kriminalisté tehdy uvedli, že muže fyzicky napadl v jeho bytě neznámý pachatel o víkendu z 18. na 19. dubna. Senior na následky vážných poranění na místě zemřel.

"Hledaný je narozen 3. ledna 1966, trvalé bydliště má na adrese Koruna 10 v okrese Svitavy. Muž je střední postavy, vysoký 170 až 180 centimetrů. Má hnědé vlasy a modré oči," řekl ČTK Bednařík.

Policisté v této souvislosti žádají případné svědky, kteří muže viděli nebo by mohli sdělit bližší informace k jeho pobytu, aby se obrátili na bezplatnou linku 158.

Vražda olomouckého seniora byla letos v Olomouckém kraji prvním případem násilného úmrtí vyšetřovaným jako vražda. Od začátku letošního roku již policisté vyšetřovali deset vražd či pokusů o ni. Poslední tragédie se odehrála v Zábřehu na Šumpersku, kde byl minulý týden zavražděn starší muž. Z činu kriminalisté podezírají třicetiletého muže, kterého zadrželi.

Loni policisté v Olomouckém kraji zaznamenali 12 vražd a pokusů o ni, což je stejný počet jako v roce předchozím.