Mladík řekl, že obvinění nechápe. "Nestalo se to," dodal. Měl prý na starost sedm dětí, které učil plavecké styly, a nic mimořádného se podle něj nestalo. Bazén byl také prý neustále pod dohledem učitelky a kolem jsou kamery. Mladík si přivydělával jako instruktor zhruba 10 let. Jeho působení se obešlo bez stížností, neměl ani problémy s rodiči. Má také čistý trestní rejstřík a policie nenašla v jeho notebooku nic závadného.

Soudce Kamil Kydalka přerušil jednání do úterý, kdy by měla dorazit soudní znalkyně z oboru psychologie dětí. Obhájce obžalovaného Vratislav Kohout médiím po jednání řekl, že jeho klient nechce případ komentovat a od začátku vinu popírá. Strávil zhruba dva měsíce ve vazbě, odkud byl propuštěn, a je již přes rok na svobodě. Podle advokáta byla vazba ve srovnání s podobnými případy nezvykle krátká, což prý svědčí o tom, že v případu není proti muži dostatek důkazů.

Právník také zmínil, že by soud měl projednat důkaz vytvořený vyšetřovacím pokusem. "Byl proveden vyšetřovací pokus k tomu, jestli je vůbec možné tento trestný čin spáchat tak, jak je popsán obžalobou. Důkaz je ve spisu, bude to čteno, nebo provedeno kamerovým záznamem," řekl novinářům obhájce.

Znalci z oboru psychologie a psychiatrie řekli, že muž netrpí duševní chorobou, jeho chování a psychické funkce jsou v normě. "Je schopen rozlišovat mezi tím, co se má a co se nesmí. Věrohodnost je dobrá. Není tam deviace," řekl jeden ze znalců. Situaci popsanou obžalobou považuje za nesrozumitelnou.

Instruktor podle obžaloby znásilnil holčičky loni 10. dubna v hloubětínském bazénu. Údajně jim odhrnul plavky a osahával je v rozkroku.

Vyšetřovatelé tvrdí, že muž využil psychické i fyzické bezbrannosti svěřených dívek, které se obě narodily v roce 2008 a které mu byly svěřeny k dozoru a výuce. Zatímco byly dívky ve vodě u kraje bazénu, instruktor stál na břehu, odkud je prý osahával. Jedné navíc údajně zasunul prsty do pochvy, což trestní právo vyhodnocuje jako "způsob srovnatelný se souloží".