Mužům původně hrozilo pět až 12 let, přísnější trest dostal Polák. Oba muži, které k trestné činnosti dohnala závislost na automatech, dnes po soudu žádali mimořádné snížení trestu. Soud jim však nevyhověl. "Šlo o dlouhodobé tipování, připravování se na spáchání trestného činu. Obžalovaní si místo šli prohlédnout, vytipovali si nejvhodnější dobu. Zmocnili se peněz, které překročily částku 500.000 korun. Nejsou zde okolnosti pro mimořádné snížení trestu pod spodní hranicí trestní sazby," uvedl předseda senátu Štefan Škadra.

Obhájce čtyřiatřicetiletého Matuška poukazoval na to, že se muž ke svému jednání v celém rozsahu doznal. "Celý svůj život řádně žije a pracuje, je horník. Bohužel se mu stalo to, co se v našem regionu stává. Podlehl automatům, skončil v dluzích a v insolvenci. Své dluhy ale řádně splácí," uvedl obhájce. Po soudu žádal, aby mu trest mimořádně snížil. "Udělal jsem velkou chybu v životě," přiznal Matušek. Polák se k loupeži rovněž doznal, popíral však použití zbraně. Podle jeho obhájce k tomu není dostatek důkazů. Podle předsedy senátu však použití zbraně detailně popsala samotná přepadená svědkyně.

Přepadení se odehrálo v prosinci 2012, policisté pachatele dopadli až po 16 měsících. Muži maskovaní kuklami nejprve rozebrali střechu a vnikli do střešních prostor, poté se na laně spustili do kanceláří obchodu. Uviděla je přitom tamní zaměstnankyně, na kterou Polák zamířil braň. Matušek mezitím otevřel trezor a peníze dal do tašky. Polák se poté snažil zaměstnankyni obchodu spoutat lepící páskou, což se mu ale nepodařilo. Nakonec jí muži rozbili telefon, aby nemohla zavolat pomoc a po lanech vyšplhali zpět na střechu.