Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Ruská propaganda úřaduje: 10 největších ruských lží o katastrofě letu MH17!

Autor: Petr Šour - 
22. července 2014
15:57

Na hlavy Rusů se snáší po katastrofě letu MH17 tvrdá kritika. Putinova země má hlavně podle Američanů výrazný podíl na sestřelení boeingu s 298 lidmi na palubě. Protože zbraněmi zásobovala proruské separatisty. Rusové se však rozhodli útokům bránit. Přechází do protiofenzívy, jenže sahá přitom mnohdy k poněkud lživé propagandě.

1) Putinem ovládaná média běžně používají jako zdroj svých zpráv Facebook nebo Twitter jednoho z vůdců rebelů Girkina alias Strelkova, který je ve skutečnosti usvědčeným ruským agentem. Často se ale tím chytí do vlastní pasti. Například 17. července Girkin tvrdil, že jeho lidé nemohli boeing sestřelit, protože nemají žádnou zbraň, která by mohla zasáhnout objekt letící ve výšce nad 4 kilometry. O den dříve se přitom kasal, že vzbouřenci sestřelili ukrajinský vojenský stroj letící ve výšce 6 000 metrů.

2) Politický analytik Russia Today Mark Sleboda nafilmoval smuteční akty za oběti letu MH17 v Kyjevě, a pak v televizi tvrdil, že smutná je celá Moskva.

3) Komsomolskaja Pravda, Russia Today a další Putinovy sdělovací prostředky několikrát tvrdily, že malajsijský boeing sestřelili Ukrajinci, protože si ho spletli s letadlem Vladimíra Putina. Ruské letecké orgány pak uvedly, že Putinovo letadlo se od začátku ukrajinské krize nikdy nad tamním územím neobjevilo.

Video  V Malajsii bouřlivě protestují: Chceme znát viníka sestřelení letadla!  - Tomáš Polák, Reuters
Video se připravuje ...

4) Ruská média neustále informovala jako o velkém a hrdinném úspěchu povstalců, když se jim podařilo sestřelit ukrajinská vojenská letadla a vrtulníky. Když vyšla zpráva o sestřelení letu MH17, ta stejná média okamžitě všechny tyto zprávy a videa stáhla.

5) Rusové už od 29. června houfně informovali, že rebelové mají k dispozici raketové systémy Buk-M1. Od 17. července, kdy byl sestřelen boeing, zase tvrdí, že na území nově vzniklých republik na východě Ukrajiny žádný takový systém není.

6) Televize Rusko 1 ve své reportáži uváděla, že vyšetřovatelé katastrofy mají plnou důvěru rebelů, kteří jim umožnili 100procentní přístup na místo katastrofy. Vyšetřovatelé ale ve svých každodenních oficiálních zprávách psali o tom, jak jim opilí proruští separatisté brání v práci a dokonce na ně střílejí.

7) Stejná skupina teroristů, která se chvástala, že má ve své moci Buk a pak tvrdila, že ho nemá, nyní přišla s další verzí. Raketový systém sice vlastní, ale ten je porouchaný a nefunguje.

8) Russia 24 nebo Zvezda (kanál ministerstva obrany) se neustále odvolávají na experty, které nikdo nezná nebo kteří vůbec neexistují. Zářný příklad je někdo jménem Carlos, údajný španělský odborník z letiště Borisovo. Není snad ani nutné připomínat, že nikdo takový v Borisově nikdy nepracoval.

9) Na vůbec nejtrapnější Girkinovu lež o tom, že v malajsijském letadle přepravovali mrtvoly, reagovaly moskevské televize investigativním pokračováním a otázkou, proč měly všechny oběti tak nové a čisťoučké pasy…

10) Dvacet minut po sestřelení boeingu ještě ruská masmédia citovala vyjádření Girkina a a jeho kolegy Pavla Gubareva, že se jim podařilo sestřelit z oblohy ukrajinský letoun AN-26. Když se zjistilo, že šlo o civilní boeing, někdo se neumělou ukrajinštinou snažil tweety rebelů přepsat tak, aby to vypadalo, že se zásahem chlubí Ukrajinci.

Video REKONSTRUKCE: Sestřelené letadlo: Kdo všechno byl na palubě? - BLESK.TV
Video se připravuje ...

marais ( 8. srpna 2014 12:24 )

Putin měl zavřít a zaminovat celé hranice s Ukrajinou a fertig...a těch 750 tisíc utečenců posla rychlíkem do Kyjeva na Majdan , at se Forošeno o ně postará!NEMYSLÍTE?

marais ( 8. srpna 2014 12:22 )

debile, bez cára jsou v kelu.. kapišto, on totiž FR postavil na nohy!

czrus ( 24. července 2014 19:57 )

Přímá válečná hrozba pro suverenitu a celistvost Ruska zatím neexistuje. Avšak pokusy o vyhrocení napětí pokračují. http://czech.ruvr.ru/2014_07_23/Izolace-Ruska-je-nemozna-0449/

czrus ( 24. července 2014 19:15 )

VY EU VSECHNI , ALE VSECHNI , nasi zajatci vy ste a vasi zivoty v nasuch rukou , tet asi vam to jasne , hdo je velmoc na svete !

rucnikvolamydlo ( 23. července 2014 20:12 )

Drž hubu debile

Zobrazit celou diskusi