Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Recenze: Fyzika letem světem od Velkého třesku až po vzdálenou budoucnost

Recenze: Fyzika letem světem – od Velkého třesku až po vzdálenou budoucnost
Recenze: Fyzika letem světem – od Velkého třesku až po vzdálenou budoucnost  (Autor: nakladatelství Argo a Dokořán)
Autor: Dagmar Čechová - 
6. února 2016
17:20

Taky vás fyzika ve škole tak strašně nebavila? Je pravda, že někteří učitelé dokáží znepříjemnit i ten nejzajímavější učební předmět. Právě fyzika je totiž nejvíce fascinující obor vědy, který se neskládá jen z výpočtů prapodivných úloh uskutečňovaných ve vakuu. A právě o tom se čtenáře snaží přesvědčit Kniha o fyzice.

Dvě stě padesát milníků vědy představuje na svých stránkách Kniha o fyzice autora Clifforda A. Pickovera, z jehož pera pochází i Matematická kniha a mnoho dalších. Pickover populární a pochopitelnou metodou představuje čtenáři 250 důležitých posunů vědy a přírody v odvětví fyziky.

Vše začíná velkým třeskem a končí kvantovým znovuzrozením. Na jednotlivých stranách nám pak autor představuje pojmy jako temná hmota, neutronová hvězda, speciální teorii relativity nebo jednodušší věci jako je kladka, ladička či sluneční hodiny. Jednotlivé pojmy doplňují ilustrační obrázky, náčrty nebo fotografie.

V Knize o fyzice se seznámíte s největšími mozky historie jako je Archimedes, Newton nebo Hawking. Pickoverovi neuniklo jediné podstatné téma nebo osoba světa vědy. Podařilo se mu vše skloubit do jedné úžasné knihy plné vědění.

Cílem knihy je jednoznačně zpřístupnit svět fyziky i lidem, kteří si s ní nikdy nerozuměli. Vše je vysvětleno jednoduše a zábavně tak, aby byl každý schopen pochopit každý jmenovaný fenomén.


Clifford A. Pickover

Kniha o fyzice

Nakladatelství Argo a Dokořán, 2015

535 stran

Hodnocení: 100 % 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi