Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tragická nehoda Kočkova luxusního mercedesu: V protisměru jel nejméně 2 kilometry!

Autor: Michaela Kalkusová, David Turek - 
29. září 2018
05:00

Nejméně dva kilometry v protisměru se patrně řítil Kočkův luxusní mercedes po dálnici D11, než ho zastavila čelní srážka s náklaďákem. Oba řidiči (†28) na místě zraněním podlehli. Vše nasvědčuje tomu, že za volantem osobáku seděl právě korunní princ kolotočářského klanu. Jak se vůbec Jan Kočka na špatné straně vozovky ocitl?

Nehoda se stala v pátek brzy ráno na 32. kilometru dálnice. Jakou vzdálenost osobák v protisměru urazil, policisté musí teprve zjistit. Nejbližší nájezd je u Vrbové Lhoty přibližně 2,3 km od místa nehody, při rychlosti 130 km/h jde asi o minutu jízdy. Podle agentury Aktu.cz se včera Kočka vracel do Prahy z galavečeru MMA v Trutnově a pokud volil nejkratší cestu, mohl na D11 najet právě u Vrbové Lhoty. Nebo se snad po dálnici řítil v protisměru daleko déle? „Jak se vůz dostal do protisměru, je předmětem šetření, zřejmě na dálnici špatně najel,“ řekla Blesku policejní mluvčí Martina Fejfarová. Podle kamaráda mohl v tragédii sehrát roli alkohol.

Záchranáři na místě zkázy nalezli těla obou šoférů mimo vozidla. Osobní auto i náklaďák shořely na uhel. Z karoserií téměř nic nezbylo. „Muži, oba ročník narození 1990, na místě podlehli svým zraněním, vozidla byla požárem zasažena v plném rozsahu,“ popsal mluvčí hasičů Ladislav Holomčík.

Terénní Mercedes G měl řídit Jan Kočka mladší, syn podnikatele Jana Kočky a vnuk provozovatele matějské pouti Václava Kočky. Luxusní károu, kterou u nás nemá jen tak někdo, se rád chlubil na sociálních sítích. Za jejím volantem se nejspíš vracel z boxerského galavečera, jehož se ve čtvrtek zúčastnil. Jeho zoufalá matka včera do poslední chvíle doufala, že syn žije. „Věřila, že vůz neřídil on, že ho třeba někdo ukradl. Ale mobil Jana už byl nedostupný,“ řekl Blesku zdroj blízký rodině.

Přátelé kondolují

Informaci Blesku potvrdil i vzdálený příbuzný rodiny. „Policie našla v autě Honzovu občanku,“ uvedl. „Honza je mrtvý. Bohužel je to tak. V rodině se říká, že mohl být pod vlivem alkoholu,“ řekl webu eXtra.cz kamarád mladého Jana Kočky.

Zpráva se během pátku rozšířila i mezi jeho známými. „Obrovský šok – vidět člověka před dvěma dny, jak ho nic netrápí, a teď už není mezi námi. Budeš chybět, Jendo. Upřímnou soustrast celé rodině,“ napsal na sociální síť jeden z Janových přátel. Nejhorší chvíle ale musí prožívat hlavně pozůstalí po druhém mladém muži z náklaďáku, který zřejmě vinou Kočky zahynul...

Zbohatli na kolotočích a úklidu

Hlava rodu Václav Kočka starší (77) pochází z rodiny loutkoherců a komediantů. Od 60. let se pohybuje v prostředí kolotočů, cirkusů a showbyznysu. Jeho starší syn Jan je podnikatel a majitel zahradnické a úklidové firmy Prostor, a.s. V té loni v květnu zajišťovala Policie ČR dokumenty ke kauze ovlivňování zakázek pražské Technické správy komunikací. Vinila ho i z toho, že je členem skupiny, která stát daňovým únikem připravila o miliony korun. Vedení a realizaci matějské pouti od loňska přebral Václav Kočka nejmladší (25), syn zastřeleného Václava.

Do všeho šel naplno...

Jan Kočka mladší byl dříve členem dozorčí rady otcovy společnosti Prostor. Většinou se ale věnoval vlastním podnikatelským aktivitám. „Nejvíc pro něj znamenala rodina a roční dcerka Sophinka. Ta ho jako jediná ženská zkrotila,“ řekla Blesku jedna z Janových známých. Kočka se podle svých kamarádů ničeho nebál, luxusu a peněz si užíval naplno. „Ať už to byla zábava s přáteli, boxerské zápasy v MMA, nebo jízda autem,“ uvedl další z přátel rodiny. Kočka prý za volantem často riskoval, vždy se řítil po cestách plnou rychlostí. „Ale byl skvělý řidič, člověk se s ním nebál,“ řekl Blesku známý.

Jeho strýce zastřelili

Rodina Kočkových byla známa hlavně díky pořádání matějské pouti na pražském Výstavišti. Velkou ranou pro rodinu bylo zastřelení Václava Kočky mladšího (†40) 9. října 2008 v pražské restauraci Monarch na křtu knihy politika Jiřího Paroubka (66). Za jeho vraždu byl odsouzen k 12,5 letům vězení Bohumír Ďuričko (64). Ten byl na svobodu propuštěn před několika měsíci a nyní se v Praze živí jako kurýr.

janejaneja ( 29. září 2018 19:14 )

A Míša David hrdě v čele průvodu..

janejaneja ( 29. září 2018 19:10 )

KARMA !!!

ahojky ( 29. září 2018 18:44 )

Tak ten mladý kamioňák měl tři děti. Nejmenšímu byl týden!

bjuno ( 29. září 2018 18:00 )

Tak nejdřív prasečí mor, a teď v Praze vymírají kočky..... Snad komedianti postupně vymřou všichni a bude o pár podvodníků kolotočářů míň...

smeagol ( 29. září 2018 17:02 )

Chudak ten mlady ridic v nakladaku. Jel rano do fachy a uz se z ni nevratil.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání