Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Smrtelná nehoda na D11: Řídil mercedes Jan Kočka? Kolotočářský klan se bojí nejhoršího

28. září 2018
13:16

Byl pátek ráno a dálnici D11 ve směru z Prahy na Hradec Hrálové halila ještě tma, když luxusní mercedes korunního prince kolotočářského klanu Kočkových vjel z neznámého důvodu do protisměru, kde se čelně střetl s nákladním vozidlem. Po nárazu vypukl požár. Ani jeden z mužů za volantem drsnou bouračku nepřežil. Vše nasvědčuje tomu, že luxusní vůz řídil právě osmadvacetiletý Jan Kočka.

K tragické autonehodě došlo po čtvrté hodině ranní. „Zhruba kolem půl páté ráno jsme obdrželi informace, že došlo na dálnici D11 k vážné dopravní nehodě ve směru na Hradec Králové,“ řekl Blesk.cz přímo na místě nehody plukovník Marek Jirouš. Po havárii došlo k požáru, z luxusního mercedesu zbyl jen ohořelý vrak.

Došlo s největší pravděpodobností k tomu, že osobní vozidlo přejelo z dosud nezjištěných příčin do protisměru, kde se srazilo s nákladním vozem. Došlo k požáru a bohužel při dopravní nehodě přišly o život dvě osoby,“ dodal Jirouš. Portál Aktu.cz poté přinesl informaci, že ve voze zemřel Jan Kočka narozený v roce 1990. Ne však, že jde o člena známé rodiny.

Policie však již podle zdroje Blesk.cz informovala jeho maminku, že mercedes mladého muže skončil v plamenech a uvnitř zemřel jeden člověk. Zda jde o Jana sice dosud není oficiálně potvrzené, zatím tomu však vše nasvědčuje.

Vzdálený příbuzný Jana řekl Blesk.cz, že v mercedesu byly nalezeny jeho doklady. „V autě našli jeho občanku,“ prohlásil. „Honza je mrtvý. Bohužel je to tak. V rodině se říká, že mohl být pod vlivem alkoholu,“ řekl webu eXtra.cz kamarád mladého Jana Kočky.

Pokud by se potvrdilo, že jde o Jana, bude to pro klan Kočkových další velká rána. Před deseti lety - 9. října 2008, došlo k vraždě Václava Kočky mladšího – strýce Jana. Na křtu knihy bývalého premiéra Jiřího Paroubka ho po hádce zastřelil podnikatel Bohumír Ďuričko. Za vraždu byl odsouzen na 12,5 roku.

Brány věznice v Karviné, kde si trest odpykával, nakonec opustil po podmínečném propuštění 30. října loňského roku. Ďuričko si změnil jméno na Benedikt Reinhold Diera. Práci si sehnal u pražské firmy, která rozváží balíky. Zaměstnán je u ní dodnes.

Doporučujeme
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání