Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Lidé viseli 20 metrů nad zemí! V Nymburku vypnuli proud, když byly pouťové akce spuštěny

Autor: Jan Doležal, Alexandra Vetkovská - 
2. září 2018
18:36

Nečekaný adrenalinový zážitek zaskočil v noci na neděli návštěvníky nymburského posvícení. Roztočená a rozhoupaná atrakce se najednou zasekla ve tmě a její pasažéři zůstali viset vysoko nad zemí. Došlo totiž k výpadku elektrického proudu, který způsobil velké problémy.

Takové posvícení Nymburští zřejmě ještě nezažili. Byl to horor. Tradiční městskou akci »zpestřil« totiž výpadek elektřiny. Technický pokrok obohacuje poutě o »veselé jízdy smrti«.

Chvíli jste hlavou dole, chvíli nahoře, lítáte zprava doleva, nahoru a zase padáte dolů. Zažíváte stavy přetížení i beztíže. Zkrátka malý kosmonautický výcvik bezmála dvacet metrů nad zemí. Jenže právě v nejlepším letu pod noční oblohou v Nymburce vypadl proud. Bylo to v sobotu po 22. hodině, když se celá pravá strana nymburské »špičky« mezi Labem a slepým ramenem řeky, kde se atrakce nacházely, ocitla ve tmě.

Ječení ve tmě

Stál jsem na protějším břehu a najednou úplně všechno zhaslo. Zprvu to vypadalo, jak by to tak mělo být, ale trvalo to moc dlouho,“ popsal Blesku Martin. „Až přes vodu bylo slyšet, jak lidi začali ječet. Musel to být pro ně šok,“ doplnil muž.

Vyděsili se nejen ti, co uvízli ve vzduchu, ale i lidé na zemi, kteří si mysleli, že ti na atrakcích Ectrem a K2 visí hlavami dolů. Vždyť tyto atrakce dosahují výšky až 20 metrů. Ty jsou ale konstruovány a zajištěny tak, že lidé v nich zůstali normálně sedět. Jen museli počkat, dokud je obsluha nespustila k zemi.

Policie událost zaznamenala, dál ji však neřeší. „O tom, co se stalo, víme, ale jelikož se nikdo nezranil, ani nedošlo ke škodám na majetku, policie se případem nezabývá,“ potvrdila její mluvčí Michaela Richterová.

bre-burda ( 2. září 2018 22:35 )

S takovou možností musí konstruktéři oněch atrakcí přece počítat. A ti co na ně lezou také. Užili si to, ne? O to přece jde!

jiri novotny ( 2. září 2018 18:54 )

A kolik museli doplatit za zvýšený adrenalinový zážitek ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání