Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Oblačno, bouřka 21°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Radim si prošel v Hurghadě střevním peklem! Ve stejném hotelu jako mrtví manželé

Autor: red - 
2. září 2018
10:13

Už téměř dva týdny čekají zoufalí příbuzní britských manželů Cooperových na výsledky druhé pitvy, aby se dobrali pravdy, co zapříčinilo jejich smrt na vysněné dovolené v egyptské Hurghadě. Byli naprosto zdraví, domů se již nevrátili. TV Nova se ozval Čech Radim, který byl ve stejném hotelu jako Cooperovi, a postihly ho ukrutné zdravotní obtíže, z nichž se měsíc dostával.

Radim s rodinou vyrazil do Egypta už začátkem července, tedy o měsíc dřív, než se stala tragédie britskému páru. Nyní, když se dozvěděl, že bydlel ve stejném pětihvězdičkovém hotelu, Steigenberger Aqua Magic, rozhodl se o svém zážitku promluvit.

Zdravotní obtíže ho postihly asi sedmý den pobytu. Zpočátku si myslel, že se jedná o klasickou, dovolenou v Egyptě často provázející „faraonovu nemoc“, proto místní lékaře nevyhledal, ačkoli si dle svých slov vytrpěl svoje.  "Měl jsem hrozné křeče do žaludku, na toaletě to byla strašná bolest. Měl jsem průjem a poslední čtyři dny jsem strávil vlastně na lůžku,“ cituje Radima server Tn.cz.

Jeho obtíže neustaly ani po návratu do Česka. Ještě dva týdny trpěl, ačkoli lékaři po odebrání vzorků nedokázali rozluštit, co je příčinou jeho obtíží. Aby toho nebylo málo, tři dny po návratu do zaměstnání musel lékaře vyhledat znovu. Bez zjevné příčiny mu prý začaly otékat nohy a jedno koleno se stalo téměř nepohyblivým. „Chodil jsem na ortopedická vyšetření, potom i do IKEMu. Řekli mi, že to musí být parainfekce. Když jsem se ptal, jestli to není z Egypta, nedokázali odpovědět,“ vypověděl však s tím, že na egyptský hotel nemůže jinak říct půl špatného slova.

Pětihvězdičkový hnus?

To svědectví Britů, kteří navštívili tentýž hotel v různých časových obdobích, zní jinak. 65letý bezpečnostní inženýr Brian Williams napsal po hrůzostrašné dovolené v hotelu Steigenberger Aqua Magic jeho vedení dopis, v němž popsal otřesné podmínky, včetně výkalů na stěnách a plísně, na které při svém pobytu s rodinou narazil. „Mnoho lidí se brzy po příjezdu začalo potýkat se zdravotními obtížemi, zvracením a průjmy,“ popsal pro The Sun okolnosti dovolené. „Hotel byl v tu dobu teprve rok starý, ale uvnitř to vypadalo jako po letech používání. V mnoha pokojích nefungovala ani klimatizace,“ uvedl.

John a Susan Cooperovi zemřeli v Egyptě doslova před zraky jejich dcery Kelly, která je našla na pokoji poté, co se šla na chvíli projít. Otci prý už nebylo pomoci, její matka vydechla naposledy jen krátce po převozu do nemocnice. Egyptské úřady rodině sdělily, že oba manželé zemřeli z přirozených příčin. Kelly, která říká, že oba rodiče byli v dobrém zdravotním i fyzickém stavu, nyní čeká na výsledky pitvy provedené v Británii.

Cestovní kancelář Thomas Cook v reakci na smrt manželů evakuovala z místa na 300 britských turistů. Byly mezi nimi také dvě ženy se zdravotními potížemi, u nichž se později prokázala úplavice, vysoce nakažlivé průjmové onemocnění, které způsobuje bakterie shigella. V některých případech může úplavice skončit smrtí. 

L_emn ( 6. září 2019 14:35 )

Byli jsme před měsícem v tom samém hotelu, všude čisto, jídlo super. Nic nám nebylo, žádné střevní potíže. Skvělá dovolená.

jetuslunicko ( 4. září 2018 10:42 )

pro dajka123: každého jeho volba, blbec který dobrovolně jede do Egypta pro střevní problémy ať si zde pak nestěžuje!!I kdyby mě do Egypta někdo zval zdarma tak nejedu. Se svou volbou destinace vždy 200% spokojenost, do cestovního adrenalinu se dobrovolně nedávám, dovolená je o klidu a pohodě. Žraloci jsou přeci všude dá rozum! Otázkou je, kde se nachází jaký druh a nakolik je nebezpečný pro člověka. Píši schválně jižní Itálie, a tam rozhodně mů-ry nemají zájem se usidlovat!! Než dáš nějaké rozhodnutí zde ,kdo je naivní, podívej se nejdříve důkladně na sebe sám do zrcadla. Páček

jetuslunicko ( 3. září 2018 10:13 )

Jet na dovolenou do Egypta Egypt, Tunis, Turecko ani omylem. Řecko 200% mluvím za sebe, nikdy žádné střevní potíže, volný pohyb po krajině bez nebezpečí, žádný bakšiš, žádné mů-ry, ochotní řekové, voda všude z kohoutků je pitná, jídlo bezpečné!!! Být vězn-ěm rádoby hnusluxusního resortu v Egyptě, opustit resort na vlastní nebezpečí,moře- dlouho mělčina a ještě číhá žralok tudíž z toho vychází se opékat u bazénu nebo v horku se mučit u pyramid.. fuj. Zlaté Chorvatsko, Řecko, i ta Jižní Itálie. V sezoně do Egypta je bezdůvodné jezdit. Moře je teplé i v bližších destinacích.Ale což je to každého volba, být 4dny z dovolené na záchodové míse je vlastně také adrenalinový zážitek

krista2018 ( 2. září 2018 20:37 )

Čauky, tak jeďte tady kousek za hranice do Německa a než se nadějete dostanete nakládačku a nebudete vědět zač a proč, a nebo do Paříže tam hned zjistíte že jste bez dokladů a peněz

krista2018 ( 2. září 2018 20:33 )

přesně tak, kolikrát jsem se divil že se jim to do žaludku vůbec vejde. A nakonec tam mají výborný lék na lítačku, vždy si ho koupím domů, zabírá výborně

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání