Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Řidič si v Kroměříži nezabrzdil auto a sjelo mu do řeky! Bylo rok staré

Autor: shp - 
11. července 2018
11:19

Pořídil si ho teprve před rokem, ale příliš ho nestřežil. Muži z Kroměříže ujel jeho vůz značky Suzuki při vyjíždění z garáže tak daleko, že skončil v řece Moravě. Ven z vody ho museli hasiči i potápěči vytahovat celé čtyři hodiny.

Hasiči přijali hlášení o osobním automobilu v řece Moravě na ulici Zborovská v Kroměříži v 7:21 hodin. Na místo hlášené události byli vysláni profesionální hasiči z požární stanice Kroměříž, kteří vyjeli s jedním zásahovým automobilem a s jedním technickým automobilem s gumovým člunem,“ informoval mluvčí zlínských hasičů Roman Žemlička.

K nehodě došlo, když majitel utopeného vozu vyjížděl s autem z garáže. „Když zavíral garážová vrata, auto mu samovolně sjelo přes nábřeží až do řeky Moravy,“ uvedla kroměřížská policejní mluvčí Simona Kyšnerová pro web idnes.cz. „Po příjezdu k řece Moravě hasiči uviděli ve vodě zadní část osobního automobilu Suzuki. Automobil byl odnášen proudem vody, proto byl spuštěn na vodu člun a automobil byl proti dalšímu pohybu zajištěn lanem,“ dodal Žemlička.

Velitel zásahu požádal o vyprošťovací vůz. „Po příjezdu potápěčů byl dohodnut způsob vyproštění vozidla s pomocí vyprošťovacích vaků. S pomocí vaků byl automobil nadzdvižen a přitažen k břehu řeky. Následně bylo auto vytaženo vyprošťovacím automobilem na silniční komunikaci, kde bylo dále naloženo na vůz odtahové služby,“ dodal Žemlička. Auto bylo nakonec vysvobozeno po asi 4 hodinách.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání