Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jonákův Discoland už říká »pane« jinému: Jaké s ním má nový majitel plány?

Autor: bar, lm - 
21. června 2018
18:22

Discoland, který patřil Ivanu Jonákovi (†59), má nového majitele! Zchátralý dům zakoupil Petr Michovský, který vlastní stavební firmu a obchoduje s luxusními nemovitostmi. Legendární klub se vzápětí objevil na internetu k pronájmu.

Ještě před čtyřmi lety Ivan Jonák (†59) snil o tom, že po propuštění z vězení slávu Discolandu Sylvie obnoví. Splnění přání už se ale bohužel nedožil. V únoru 2016 náhle zemřel, opuštěný a topící se v dluzích. Stalo se tak jen několik dní před naplánovanou dražbou Discolandu, který chtěli exekutoři prodat za něco málo přes dva a půl milionu korun.

Z dražby po smrti Jonáka sešlo a zchátralou budovu nakonec koupil podnikatel Petr Michovský. „Objekt se vyklízel, žádné jiné práce tam ale neprobíhají. O dalším využití majitel zatím jen přemýšlí. Řešit to budeme ale nejdříve v září,“ řekl v úterý Blesku zástupce vlastníka Roman Bílek. Objekt se ale vzápětí objevil na internetu k pronájmu. A to za přívětivých 30 tisíc korun měsíčně, což je 115 korun za metr čtverečních! 

"Jedná se o prostor se vstupem přímo z ulice, vstupní hala, WC a otevřený prostor o celkové velikosti 260m2. V ceně nájmu jsou i dvě parkovací místa ve dvoře pod uzamčením. Prostor je vhodný jako sklad a prodejna," stojí v inzerátu. Co bude s legendárním podnikem dále, je zatím ve hvězdách. Záleží na tom, kdo si ho pronajme.

Ve svém Discolandu Ivan Jonák (†59) v 90. letech hostil celebrity, politiky i mafiány. Proslul projížďkami po Praze v kabrioletu ve společnosti nahých žen. Éra jeho slávy ale skončila po nájemné vraždě jeho manželky Ludviky. Ta byla zastřelená v roce 1994 ve svém stánku se zeleninou. Za objednání mordu byl Jonák v roce 2001 odsouzený na 18 let, které si v plné výši odseděl. Ženu prý nechal zabít kvůli sporům o Discoland. Jelikož se mu do trestu započítal i předchozí pobyt ve vazbě, byl propuštěný v roce 2014.

Video: Zemřel Ivan Jonák (†59): Muž, který venčil medvědy a vozil nahé děvy

Video  Zemřel Ivan Jonák (†59): Muž, který venčil medvědy a vozil nahé děvy  - Petr Soukup, Pavel Schuster, David Vaníček
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání