Záznam přímých vstupů z posledního rozloučení s Ivanem Jonákem na Periscopu Blesk.cz:
@blesk_cz


Mezi smutečními hosty se objevily i osobnosti, které byste tam zřejmě nečekali. Například vdovec po Ivetě Bartošové Josef Rychtář nebo Vlaďka Šuleková, která se stala známou jako „ta týraná žena“ od Zděnka Macury. Celebrity ale jinak nepřišly. Ani bývalý kamarád Jonáka Roman Skamene, ani režisér Vít Olmer, ani Tereza Pergnerová, nikdo...

Rodina: K rakvi vás nepustíme!

Rodina si nepřála, aby byla do obřadní síně vpuštěna média a kdokoli, kdo ke králi diskoték neměl blízký vztah. Zatímco Josef Rychtář po obřadu nechtěl nic komentovat a okamžitě zmizel, Jonákův kamarád DJ Uwa po skončení smutečního obřadu přece jenom několik detailů prozradil. „Zahráli jsme mu tři jeho nejoblíbenější diskonty,“ řekl Blesk.cz Uwa. Nechyběla ani píseň Forever Young od kapely Alphaville.

Hlavně se nepos*at, znělo ve smuteční řeči

Byl pronesen také krátký smuteční proslov. Řeč pronesla jak rodina, tak hosté. „Zaznělo několik Ivanových vět. ‚Hlavně se z toho neposrat. To nějak dopadne.‘  To byla Ivanova slova z toho období,“ řekl Blesk.cz Uwa. Ač se smuteční řeč otřásala jadrnými výrazy, jedno téma bylo tabu – jeho žena Ludwika. Právě za objednávku její vraždy si Jonák odseděl 18 let ve vězení.

Zčernalá noha

Na pohřeb dorazil také Jonákův kamarád, který byl zřejmě jedním z posledních, kdo diskokrále viděl živého. „Když jsem mu sundal ponožku, tak ta noha byla značně černá a krvavá. Když přijeli záchranáři, tak mi jen řekli, že pokud se s tím nebude nic dělat, tak hrozí otrava. Já si myslím, že on byl přiotrávený už ten večer z neděle na pondělí. Bylo mu hrozně zle,“ řekl Blesk.cz. 

Bartošová mu posílala kredit

S diskokrálem se rozloučil i exmanžel zesnulé zpěvačky Ivety Bartošové Josef Rychtář. S kyticí rudých růží nakráčel před krematorium. Se zpěvačkou se Jonák znal z Discolandu. Když se dozvěděl o její smrti řekl toto: „Když jsem byl na tom hodně špatně, tak mi Iveta posílala do vězení tisícikorunový kredit na mobil. Bylo to po její svatbě s Jiřím Pomeje. Vím, že už měla finanční problémy, právě proto si toho vážím o to víc. Byla to holka s velkým srdcem a je mi líto, že jí tu pomoc už nikdy nebudu moct oplatit.“

Týraná žena Šuleková: Trpěl samotou!

Do krematoria přišly podivné osoby, mezi nimi i Macurova blondýna Vlaďka Šuleková. „Stěžoval si, že je hodně sám, že trpí samotou, že nemá na jídlo a že nemá peníze a že ho lidi opustili. Že když měl brilianty a porsche, tak měl spoustu kamarádů, ale teď že ho všichni opustili. Ale že je rád alespoň za těch pár kamarádů, co mu zůstali,“ řekla Blesk.cz Šuleková, která odmítla mluvit o tom, co jí vyprávěl o životě za mřížemi.

A jaký byl podle Vlaďky Jonák v poslední době? „Byl to člověk, který byl lidský. A je smutný, když mu lidi nepřijdou na pohřeb jako Ivetě,“ řekla Šuleková, která se odmítla bavit i o tom, co jí Jonák řekl o smrti své ženy.

Nechal po sobě dluhy

Jonák nechal svým dětem akorát obrovské dluhy. Do dražby půjde i podíl kdysi populární diskotéky Discoland Sylvie v pražské Libni, ve které „kraloval“ v 90. letech. Hostil zde i spoustu celebrit.

Ivan Jonák si odseděl 18 let ve vězení za plánování vraždy manželky. Tu zastřelil neznámý vrah 7. dubna 1994 před jejím stánkem se zeleninou. Jonák se den nato stal terčem dvou údajných atentátů, které přežil. Jeho vůz explodoval a následně Jonákovi někdo prostřelil tvář.

VŠE O ŽIVOTĚ I SMRTI IVANA JONÁKA ČTĚTE >>> ZDE!!!

Fotogalerie: Pohřeb Ivana Jonáka v Praze (†59)
57 fotografií