Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Zde byli popraveni cyklisté, kteří jeli kolem světa: Muž identifikoval bratra (†43) s prostřelenou hlavou

Autor: shp - 
15. května 2018
05:25

Z rodného Německa musel cestovat až do Mexika kvůli nejsmutnější věci svého života. Rainer Hagenbusch odjel do tamního státu Chiapas, aby identifikoval mrtvolu svého bratra Holgera Hagenbusche (†43). Tělo cyklisty bylo objeveno s dírou na hlavě, ze které se vyklubala rána po kulce. Jeho i polského kamaráda, se kterým vyjel na cestu na kolech kolem světa, v Mexiku popravili. Odřízli mu hlavu a dolní končetinu. 

Rainer cestoval přes půlku světa, aby se mohl shledat naposledy se svým bratrem. Jeho identitu potvrdil policii, která jinak neměla k dispozici test DNA, takže určení, zda jde o zmizelého cyklistu, bylo na něm.

Polský kamarád Krzysztof Chmielewski, se kterým se Holger potkal na náročné cestě kolem světa na bicyklech právě v Mexiku, nedopadl o moc lépe. „Polský cyklista neměl hlavu a chyběla mu noha,“ napsal Rainer na sociální síti. Smrt obou mužů, kteří zemřeli na konci dubna, nejdřív policie vyšetřovala jako nehodu.

Strážci zákona tvrdili, že oba srazilo auto do rokle. Když se ale do případu vložila německá rodina, obrátili. „Naše dosavadní vyšetřování ukazuje, že šlo o záměrnou vraždu,“ řekl BBC prokurátor Luis Alberto Sanchez. Na světlo se dostal i nekvalitní záběr místa, kde byly mrtvoly obou cyklistů nalezeny.

Oba cyklisté se stali podle všeho oběťmi místních lupičských nebo drogových gangů. Kriminalita v Mexiku je na šíleně vysoké úrovně. Je také bohužel pravděpodobné, že vrazi polského a německého cyklisty nebudou nikdy dopadeni.

sores ( 15. května 2018 11:54 )

Na hloupost se většinou doplatí, a jezdit po světě i v nebezpečných státech beze zbraně je kardinální blbost a navíc jen ve dvou!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání