Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pašeračka Tereza v pákistánském vězení: Je za hvězdu a poroučí si

Video se připravuje ...
Autor: ČTK, lm, ljš - 
20. dubna 2018
05:00

Proces s českou pašeračkou v Pákistánu provází zmatky. Tereza H. (21) mění právníky jako na běžícím pásu a případ se protahuje. Kvůli tomu muselo být odročeno i čtvrteční jednání. Tereza si totiž vyžádala od státního zástupce další podkladové dokumenty k případu. Úsměv z tváře jí ani nadále nemizí, před každým soudním líčením si užívá pozornost médií a jenom září.

Na zahájení soudního procesu čeká už tři měsíce, skoro se ale zdá, že Češce pobyt v pákistánské vazbě nevadí. Obvinění si měla vyslechnout už 3. března, stání bylo ale mezitím několikrát odročeno a už skoro dva měsíce nedošlo k žádnému posunu. Jejímu případu nepomáhá ani to, že už několikrát změnila právníka.

Původně měl Terezu hájit Čaudhrí Džavád Zafar, toho ale počátkem dubna Češka zničehonic vyhodila. Na stání 10. dubna přišla s novými zástupci, které si sama vybrala, týden nato už ale přišla v doprovodu nového obhájce, se kterým rovnou u soudu podepsali zmocnění a požádali o odklad čtení obvinění. K tomu nakonec nedošlo ani ve čtvrtek 19. dubna, protože si obhájce Terezy vyžádal od státního zástupce další podkladové dokumenty k případu. Další stání by tak mělo proběhnout 24. dubna.

Nového právníka Češce podle mluvčí českého ministerstva zahraničí Ireny Valentové doporučil ředitel věznice i spoluvězeňkyně. Právník případ údajně delší dobu sleduje.

Tereze soudní průtahy ale zjevně vrásky na čele nedělají. V úterý cestou do soudní síně opět rozdávala úsměvy a s několika papíry v rukou živě diskutovala s ženou v uniformě, která jí šla po boku. Ve čtvrtek zase laškovala s právníkem. Přitom by se zdálo, že veselí není na místě, kvůli neustálému odročování totiž soud nemohl zatím rozhodnout, jestli ji pustí z vazby na kauci, o což požádala už počátkem března. Pravděpodobnost, že by se tak stalo, je ale velmi malá.

Že se Češce daří dobře, ukazuje i video, které k jejímu případu sestříhala místní televize. Tereza na něm jenom září a na novináře se směje. Ještě častěji než právníky také podle všeho mění garderobu. Zatímco dříve oblékala tmavší barvy, ve čtvrtek k soudu přišla ve světlounkém, bílomodrém sárí a ovívala se papíry. Podle ministerstva ji totiž ze všeho nejvíc trápí vedra, která v Pákistánu panují. Zřejmě už si ale zvykla na jídlo, na které si dříve stěžovala, za mřížemi se od svého zadržení totiž pěkně zakulatila.

Video  Zoufalá pašeračka Tereza (21) u soudu: Poslala dojemný vzkaz rodičům.  - Daily Pakistan
Video se připravuje ...
 

bre-burda ( 11. května 2018 10:21 )

Zůstat přitažlivou je dost důležitá podmínka pro vývoj její kauzy. Po nějaké pizdě, takové jako sem píší, by neštěkl ani pes.

Voda ( 25. dubna 2018 06:11 )

 Proč jsou každý den články oni,to je šlapka tak popularní?

lunatic ( 20. dubna 2018 21:07 )

Plně chápu,že se dotyčná slečna blondýna usmívá ,domnívá se,že jí dávají v televizi a přitom pouze vidí odraz své tváře ve dveřích mikrovlnky

Labello ( 20. dubna 2018 20:16 )

Proč se o té slečně vůbec píše a věnuje se jí tolik prostoru v médiích? Pašovala drogy a živila se jako prostitutka, má snad být vzorem pro mladé dívky, že nemá smysl chodit do školy, vzdělávat se a živit se pak poctivou prací, pracovat? Ona žila na vysoké noze, nevyšlo to, ale trest nenásledoval, vysmátá a ve skvělé náladě se culí na novináře, kteří sledují každý její krok a zajímají se, jak se jí daří. Obyčejné lidi to ale nezajímá! Ať se informace o této povrchní prostitutce předávají jejím rodičům a Vy prostor, prosím, dejte těm, kteří jsou něčím zajímaví a něčeho v životě dosáhli.

amarok ( 20. dubna 2018 19:22 )

Terezko, věř až uvidíš špagát tak tě humor přejde

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání