Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Právník české pašeračky promluvil o soudu: Tohle Terezu nepotěší

Autor: shp - 
2. dubna 2018
10:46

Česká pašeračka Tereza H. (21) si na svůj proces ještě nejspíš několik měsíců počká v pákistánské vazební věznici. Její právník Jawad Zafar odhaduje, že soud začne naplno až v druhé polovině tohoto roku. Podle advokáta se případ mladé ženy, kterou zadrželi s devíti kilogramy heroinu, bude odvíjet na základě vyšetřování a zadržení jejích kompliců.

Soud se stále snaží uskutečnit zatčení kompliců v případu. Až bude řízení prokuratury proti těmto spolupachatelům dokončeno, pak teprve začne její soud. Není to záležitost jednoho dne. Může trvat ještě dlouhou dobu, než se případ dovede až k vynesení finálního verdiktu,“ řekl Zafar webu iDNES.cz.

Podle právníkova odhadu tak soudní stání začne až v druhé polovině letošního roku. Tereza tak pravděpodobně stráví ve vazbě další měsíce. Kauce se u pašeráků podle Zafara nepovoluje. „Tehdy jsme si mysleli, že se vyšetřovatel domnívá, že Tereza o drogách nevěděla, ovšem nebylo to tak, takže jsme žádost stáhli,“ řekl Zafar.

Víte, drogy se našly přímo u Terezy v kufru. Nemůže být propuštěna na kauci. Její spolupachatelé ovšem mohou,“ dodal pro web. Pákistánci mají podle něj podezření, že kromě Terezy pašovaly drogy ze země stejným způsobem i další dívky. Chtějí proto prověřit mladé Češky, které do země přijely za údajným fotomodelingem.

Tereza mezitím v sobotu vyslovila přání, že se chce sejít se zástupci České republiky v Pákistánu. „Od ženy máme potvrzeno, že má zájem o konzulární návštěvu naší zástupkyně z ambasády z Islámábádu, takže to teď budeme řešit,“ prohlásila mluvčí českého ministerstva zahraničí Irena Valentová.

Anaj92 ( 10. dubna 2018 21:23 )

Může si za to sama,9 kg,je docela dost váha na to ,aby poznala,že není něco v pořádku,věděla to co v kufru je.to si myslím já.Za blbost se platí.

Honza34 ( 3. dubna 2018 12:52 )

 Tvl tady je to samej plátce dani😂😂😂. Mě snad odvezou😂😂😂. Ze vám nevadí cigoši na dávkách. A jestli všichni platíte daně jak mourovaty .. tak je to vaše blbost.. doporučuji změnit účetní. A ty keci jak ji tam co strčí... kluci koukejte raději na porno👍👍👍. Někteří normálně mimo fakt ze jo. Každý si zaslouží druhou šanci. Já například před x lety kradl auta a fingoval bouračky. A dnes díky tomu a druhé šanci pracuji pro pojišťovnu. Při odhalování těchto činu. A co pojišťovna neobjasni... tak vám zvednou pojistky všem... ty jooo to jsem asi ovlivnil lidi víc než Tereza. A co třeba výrobci zbraní vyhernich automatu... kolik asi ovlivnily lidi...? Taky pro ne trest smrti...? Kdo z vás hraje automaty jezdí rychle... hmmm kolik lidi ovlivnite vy svim chováním. Snad na par výjimek samej dement a honibrk. 😂😂😊😊😊

montevideo ( 2. dubna 2018 20:35 )

Těžko ji bude někdo vyplácet. Ty dvě husy byly unesené, tato slepice bude odsouzená. To je rozdíl.

flora ( 2. dubna 2018 20:13 )

Tvá kamoška tedy daně ze svého poctivého výdělku neplatila viď? Přeci nebude truhlík

vaclav ( 2. dubna 2018 20:02 )

Vážení.Víte jak to zkončí?Stát ji od tamtud dostane a hlavně ji vyplatí jako ty dvě krávy co nás daňové poplatníky stáli 150 mega a nic platit nemusí.Doufám že tam zůstane.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání