Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dopis, který nemohl být doručen: Pašeračka Tereza prožila obrovské zklamání den před narozeninami

Autor: ljš - 
4. května 2018
12:28

Zase ji vedli k soudu zbytečně! Soud v případu pašeračky Terezy H. (21) musel být v pátek znovu odložen. Tentokrát však komplikace nezpůsobila Češka změnou právníka jako v minulých týdnech, ale svědci, kteří k soudu nedorazili. Vzápětí ji navíc čekalo další zklamání, které je o to bolestnější, že přišlo den před jejími narozeninami.

„Mohu potvrdit, že jednání se uskutečnilo, ale bylo velice krátké. Státní žalobce měl začít předkládat důkazy, jak jsme avizovali. Byli proto předvoláni svědci, ti ale nedorazili. Jde o zaměstnance celnice, kteří byli zadržení dotyčné Češky přítomni,“ uvedla mluvčí ministerstva zahraničí Irena Valentová. Případ byl proto znovu odročen na středu 9. května.

Jednání se jako obvykle účastnil asistent českého honorárního konzula. Tentokrát se mu však podle mluvčí nepodařilo s Terezou mluvit. „Zdála se být ale v pořádku,“ uvedla Valentová.

O setkání se zástupcem ambasády přitom Češka tentokrát velmi stála. „Měla připravený dopis, který chtěla poslat své rodině. Nabízel jsem, že ho předám, nechtěla ho ale dát z ruky,“ řekl Blesk.cz advokát Gull Hassan Khan, který měl s Terezou možnost krátce mluvit. 

Zklamání tak přišlo pouhý den před Terezinými dvaadvacátými narozeninami, které bude muset oslavit za mřížemi láhaurského vězení. V něm čeká na rozsudek už od svého zadržení, ke kterému došlo v polovině ledna. Celníci u ní v kufru tehdy objevili devět kilogramů heroinu. 

Podle příslušné právní kvalifikace za to Tereze hrozí až 14 let vězení, Češka ale tvrdí, že je nevinná. 

forrtyn ( 5. května 2018 09:27 )

V 52 letech vyleze ven, to budou poslední narozky v base. Doživotí nedostane, chybělo jí 0,5 kg do 10 kg drogy. Maximum je 30 let.

Stanley1000 ( 5. května 2018 09:01 )

Už jsi někdy viděl(a) burku?

Stanley1000 ( 5. května 2018 08:46 )

Máš smůlu. Max 14.

Stanley1000 ( 5. května 2018 08:38 )

Ty jsi, ale vůl, copak nevidíš, že si někdo dělá legraci?

Stanley1000 ( 5. května 2018 08:35 )

Je tu kufr plný drog a přiznání, že věděla, že něco převáží, takže to, že se nestal trestný čin, musí advokát prokázat. A to půjde těžko. Jedinou šanci má, když prokáže vyhrůžky ze strany Pákistánců. Protože trestný čin pod nátlakem se za jistých podmínek dá vyložit, jako že se nestal.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání