Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pašeračka Tereza unikla o vlásek hrozbě doživotí! Počítal s tím drogový gang?

Autor: ljš - 
1. května 2018
05:01

Paragraf 9-C! To je předpis, který bude rozhodovat o osudu pašeračky Terezy H. před pákistánským soudem. Výši trestu přitom jednoznačně podle tohoto zákona určuje množství drogy, kterou obžalovaný převážel nebo vyráběl. Tereza tak jen o kousek unikla nejhoršímu.

Zákon o návykových látkách je v Pákistánu v platnosti od roku 1997. Jeho devátý bod se věnuje trestu při porušení zákazu držení drog, jejich dovozu a vývozu a obchodování s drogami. Má celkem tři části rozdělené podle množství narkotik.

"Pokud se jedná o množství do sto gramů, hrozí obžalovanému dva roky vězení a pokuta. Při množství do jednoho kilogramu se jedná o trest do sedmi let. Terezy se však týká písmeno C, které řeší množství větší než jeden kilogram," vysvětlil Blesk.cz advokát Gull Hassan Khan z právní kanceláře PakLawyer.

Podle příslušného odstavce hrozí obžalovanému trest smrti, doživotí nebo trest odnětí svobody do 14 let a také finanční pokuta ve výši milionu rupií (asi 180 tisíc korun). Zákon má ale pro Terezu velmi významný dodatek: "Pokud je množství drogy vyšší než deset kilogramů, nesmí být trest nižší než doživotí."

Tereza by sice v případě odsouzení jako cizinka trest smrti patrně nedostala, ale od doživotí ji dělí pouhých pár dekagramů váhy. V jejím kufru totiž našli celníci celkem devět kilogramů heroinu. O tom, zda šlo o záměr gangu, který jí drogy dal, uchránit ji v případě odhalení od nejhoršího, se lze zatím jen domnívat.

O tom, jaké důkazy vyšetřovatelé proti Češce nashromáždili, by mohlo být jasněji v pátek, kdy by se znovu měla objevit před soudcem Bashirem. Ten už nechal předvolat některé svědky a měl by se začít probírat spisovým materiálem. Dosud se zatím na jednáních řešily jen administrativní otázky a teprve minulý týden byla Tereze přečtena obžaloba.

Stanley1000 ( 6. května 2018 11:33 )

Nerad Vám kazím radost, ale podle posledních fotek, to vypadá, že se začíná dostávat znovu do formy. Po náznaku druhé brady ani památky, i s odrosty a neuměle učesanými vlasy, nenalíčená, je z ní opět kočka. Inu, to je přirozená krása. A když k tomu připočteme upřímnost a empatii, vlastnosti, které jí přisuzují její spolužáci a kamarádi, tak se nelze divit, že je ve vězení oblíbená a že na rozdíl od Česka, má v pákistánu větší podporu a jak je vidět, nejen mezi chlapy, ale i mezi ženami, které ji hlídají. Tolik uslintaný Stanley.

Stanley1000 ( 2. května 2018 06:27 )

Prostituce byla, je a bude. Žádné společnosti se ji nikdy vymýtit nepodařilo, snad jen dočasně Íránu a SA, kde je za to trest smrti, ale i v těchto státech se již uvolňuje morálka a je otázkou času, kdy se vrátí. Vyspělá společnost na ni reaguje tak, že ji zlegalizuje a holky jsou jednak pod lékařským dohledem a platí daně. (Německo, Švýcarsko). Měkké droy jsou legální v Holandsku a ty tvrdší přehlíženy (extáze). Samozřejmě nelze souhlasit s pašováním tvrdých drog, ale existuje více způsobů. Nejjednodušší a pro dealera nejbezpečnější je ten, kdy o tom pašerák neví, protože celníci na letištích jsou vycvičení a zkušení a podle chování lidí poznají, zdali jsou v pohodě, anebo nervózní. A i když má člověk nervy jako provazy, visí - li nad ním v případě odhalení mnohaletý trest, je na něm patrná nervozita a tím pádem se stává podezřelejším. Jedině, že by snad absolvoval nějaký speciální armádní výcvik. A není mi známo, že by Tereza byla členkou Specnaz, popř. SEAL. A v jejím chování bezprostředně po zadržení nebyl ani náznak nervozity, ale na otázku ceníků, když objevili drogy "What is it?" bylo spíše zvědavé "Can I see?". Jistě, lze namítnout, že to měla připravené a je dokonalá herečka. Pak ať mi, ale někdo poví, jak je možné, že když ji vedli k jednomu ze soudů, chtěla aby to vypadalo, že se modlí a že má výraz náboženského vytržení (což jí asi poradil advokát) a celkový dojem byl, že si z tohoho spíše utahuje, než aby to mělo někoho přesvědčit, jak je tedy možné, že při zadržení sehraje profesionální etudu a když má přesvědčit islámskou zemi, která ovšem toleruje i jiná nábožensví, že je věřící, tak sehraje takovou frašku, že prvňáček v dramatickém kroužku by to zahrál lépe? Prostě je zde spousta detailů které nesedí a to je důvod, proč jsem na její straně.

Stanley1000 ( 2. května 2018 06:00 )

Obyčejná šlápota poskytuje orál pod stolem za gulášovku, trochu lepší pak postávají v Perlovce, na E55, či obšťastňují kamioňáky na Folmavě. Vyšší třída jsou holky v klubech a na privátech a nejvyšší olevel jsou holky, co poskytují luxusní escort servis, což byl i případ Terezy a Simony. Lze se na to podívat zde: http://tn.nova.cz/clanek/majitel-nevestince-kde-pracovala-paseracka-tereza-promluvil.html

KontraZeman ( 1. května 2018 19:56 )

Nojo, zapomněli jsme, že prostituce a drogy jsou důkazem vyspělé společnosti.

KontraZeman ( 1. května 2018 19:54 )

To ona svým chováním kopala do všech slušných lidí. Doteď jí byla celá ČR ukradená, tak ať se dobrá duše, hrabivá a tupá, o sebe postará sama. My bojovat nemusíme a ona ať si za sebe bojuje sama.. třeba svými obvyklými zbraněmi, dokud je má.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání