Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Nová naděje pro pašeračku Terezu. Pelikán ji chce „vysekat“ z pákistánské basy

Autor: ČTK, nkov - 
16. března 2018
17:05

Česko chce s Pákistánem uzavřít smlouvu o předávání vězňů a je za tím i aktuální případ Česky Terezy H. (21). V pátek to v tiskové zprávě uvedlo ministerstvo spravedlnosti vedené Robertem Pelikánem (za ANO). Terezu zadržely úřady kvůli podezření z pokusu pašovat ze země drogy. Mladá žena je téměř dva měsíce ve vazbě v pákistánské věznici. V případě odsouzení jí hrozí i několik let vězení. Pokud smlouva bude uzavřena, měla by se vztahovat i na tento případ.

„V průběhu jednání potvrdily obě strany záměr sjednat smlouvu o předávání odsouzených osob, která bude aplikovatelná i na aktuální případ občanky České republiky, bude-li v rámci trestního řízení v Pákistánu pravomocně odsouzena k výkonu trestu odnětí svobody,“ uvedlo ministerstvo.

Uzavřením smlouvy dostávají občané odsouzení za trestný čin v daném státě možnost požádat o předání do své domovské země. Uložený trest si pak odpykají doma. Pákistán má nyní takovou smlouvu sjednanou pouze s jediným evropským státem – Velkou Británií.

Podle sdělení ministerstva se zatím ohledně smlouvy uskutečnilo jedno jednání. Mělo by pokračovat v první polovině roku v Praze. Smlouva by podléhala ratifikaci prezidenta po souhlasu parlamentu.

Češku Terezu H., která měla v kufru devět kilogramů heroinu, zadrželi pákistánští celníci 10. ledna. Soudy již několikrát prodloužily její vazbu. Rozhodnutí o propuštění na kauci, o kterou požádal její právní zástupce, zatím nepadlo. Další slyšení v případu se podle české diplomacie bude konat příští týden v úterý.

Za pašování drog jsou v Pákistánu obvykle velmi vysoké tresty, výjimkou není ani trest smrti. Ten se ale podle českého ministerstva zahraničí zpravidla neuplatňuje vůči cizincům.

Video  Terezin milenec Tárik je ve vazbě, tvrdí pákistánská televize.  - Tereza Kühnelová
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

IngKecner ( 2. dubna 2018 11:26 )

U nsá je tolik právního šlendrijánu, že by bylo žádoucí se věnov at prioritně "chybám" tady u nás. Mnohý občan utrpěl újmu na základě proceních vad nebo podvodů vlastních advokátů.

adref ( 19. března 2018 14:49 )

Jen at si ji tam pekne nechaji...

halba ( 17. března 2018 16:08 )

Že by jí chtěl Pelikán také vyšetřovat?

fandasever ( 17. března 2018 15:14 )

Pokud vám dělnice z Blatné smrdí tak jeďte za Terezou do Pakistínu a dělejte "matraci" IS

pepa jaros ( 17. března 2018 11:33 )

Tak to by měl pan Pelikán začít dělat preventivní osvětu a záchranu všech českých žen co dělají prostitutky a mohli by se dostat do stejných potíží jako naše hvězda Terezka. Osvěta a prevence by určitě ušetřila i nás daňové poplatníky , kteří budem záchranu chuděrky Terezky platit. Tady máte pár tipů,kde můžete začít s osvětou v Evropských městech ať naše holky netrpí: www.royal6.ch www.lustpoint.ch www.and6.com www.escort-ireland.com www.munich-babes.de www.fr anzis-haus-ingolstadt.de www.villa-allgaeu.de www.cherry-ladies.de www.enjoygirls.de www.maximum -ladies.de www.ladies.de www.rotelaterne.de www.studio-wg-froehlich.de

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa