Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Špinavá bitva u soudu s pašeračkou Terezou?! Češka má v Pákistánu další problémy

Video se připravuje ...
Autor: ČTK, lm - 
19. dubna 2018
13:40

Ani po třech měsících neví, z čeho bude obviněna! Soud s Češkou Terezou H. (21), která byla v lednu v Pákistánu zadržena s devíti kilogramy heroinu, byl už poněkolikáté odročen. Její nový právník totiž dostal podklady k případu jen pár chvil před soudem. Neměl šanci se k jednání připravit.

"Podle informací, které máme od asistenta našeho honorárního konzula, který se dnešního stání zúčastnil, tak ani dnes nedošlo k přednesení obvinění, jak bylo původně plánováno," uvedla mluvčí českého ministerstva zahraničí Michaela Lagronová. Z obvinění by mělo být jasné, z čeho je Češka obviněna a za co bude souzena.

Obvinění mělo být přečteno již 17. dubna, další stání bylo nyní odročeno na úterý 24. dubna. Kvůli výměně právního zástupce Češky byl ale soud odročen na čtvrtek. Nového právníka Češce podle informací ministerstva doporučil ředitel věznice i spoluvězenkyně. Právník případ údajně delší dobu sleduje.

Pákistánští celníci ženu zadrželi údajně poté, co prošla přes dvě kontrolní stanoviště protidrogových jednotek cestou na let do Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech. Odtud se podle pákistánského tisku chystala pokračovat do Irska. Heroin našli celníci v kufru zadržené.

Za pašování drog jsou v Pákistánu obvykle velmi vysoké tresty, výjimkou není ani trest smrti. Ten se ale podle českého ministerstva zahraničí zpravidla neuplatňuje vůči cizincům. České ministerstvo spravedlnosti v březnu uvedlo, že Česko chce s Pákistánem uzavřít smlouvu o předávání vězňů. Úřad snahu zdůvodňuje právě případem Češky zadržené v lednu v Pákistánu.

Video  Šok a slzy: Uniklo video ze zadržení Terezy v Pákistánu. Celníci tahají drogy z kufru  - youtube.com
Video se připravuje ...

borjar ( 20. dubna 2018 04:37 )

Nevíte někdo kolik je v ČR vysokých škol , na které se dá koupit nějaký titul ? Nejlépe MUDr , anebo PhDr .

Uživatel_6347 ( 20. dubna 2018 01:00 )

1_2_3 ( 20. dubna 2018 00:40 )

Ve kterém zahraničním tisku prosím..

Limone ( 19. dubna 2018 23:50 )

 Vysoké tresty, jak pro koho !!! Vzteky se po vynesení rozsudku poserete !!!

villon ( 19. dubna 2018 23:33 )

Jo, hotel tam má ťip ťop.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání