Pátek 10. května 2024
Svátek slaví Blažena, zítra Svatava
Polojasno 18°C

Zvrat v případu Vlastíka (†1), kterého zabil pes: Policie obvinila prvního člověka!

Autor: ČTK, lm - 
10. dubna 2018
10:29

Tragický incident, při němž loni po Vánocích zemřel malý Vlastík (†1), má překvapivou dohru. Policisté obvinili jednoho člověka z usmrcení z nedbalosti a nelze prý vyloučit, že obviněných nebude více.

Policisté obvinili z usmrcení z nedbalosti jednoho člověka kvůli loňskému napadení dítěte psem v Přerově. Dítě zemřelo na místě. S ohledem na vyšetřování odmítli policisté upřesnit, kdo je stíhán. Zvíře napadlo ročního chlapce v bytě v přerovské části Předmostí, kde se v té době nacházely podle informací ČTK tři ženy včetně matky dítěte.

"V těchto dnech bylo zahájeno trestní stíhání jedné osoby, která byla obviněna z trestného činu usmrcení z nedbalosti, za který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody od jednoho do šesti let. Prozatím nelze vyloučit trestní odpovědnost dalších osob," uvedla přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Podotkla, že vyšetřovatel zatím nechce upřesnit, kdo je v případu stíhán. Více informací policie poskytne po ukončení vyšetřování.

Neštěstí se stalo loni 29. prosince v bytě panelového domu v přerovské místní části Předmostí při návštěvě babičky napadeného chlapečka. Na dítě v bytě zaútočil pes, který podle dosud dostupných informací patřil sestře matky napadeného dítěte. Rodinnou tragédii vyšetřují policisté již čtvrtý měsíc, vyšetřování stále není ukončeno.

"Osoby, které mohly k věci uvést skutečnosti důležité pro její řádné objasnění, podaly vysvětlení. Následně budou vyslechnuti další svědci," doplnila mluvčí.

Policisté si kvůli objasnění tragédie vyžádali také znalecké posudky. Na základě znaleckého zkoumání bylo podle Zajícové zjištěno, že pes je zdravý a vlastnosti a temperament odpovídají jeho typu a rase. "Pes byl pravidelně očkován a pod pravidelnou veterinární kontrolou," dodala mluvčí. Zvíře je stále v režimu zajištění a zůstává v útulku pro psy, dodala Zajícová.

villon ( 10. dubna 2018 20:19 )

Tak to prrrr!! Pejsan nikdy za nic nemože, ty fašisto!

villon ( 10. dubna 2018 20:17 )

Podle tlamy to vipadá na Bulíka Lidožravýho, nebo se mílim?

villon ( 10. dubna 2018 20:15 )

A pes obvyněnej není?

Desterz ( 10. dubna 2018 17:24 )

"překvapivou dohru"? Překvapivou v tom, že by soudy konečně (možná) začaly dělat to co měly už dávno?

sachmat ( 10. dubna 2018 17:00 )

Malé dítě v dosahu bojových plemen a nejen, nemá absolutně co pohledávat… Takže žádné tahání za ocas a nebo pusinky...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání