Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kajínek se rozpovídal o vraždách: Proč se kulka zastavila o lopatku?

Autor: ana - 
21. února 2018
13:34

Plný sál hodonínského kulturního domu. Žádný koncert nebo divadelní představení nečekejte. Za stolem seděl omilostněný vězeň Jiří Kajínek. Rozpovídal se nejen o tom, že jsou z něj lidé na ulicích doslova paf, ale i o zbraních.

Jiří Kajínek má charisma. Lidé se o tom mohli osobně přesvědčit na besedách. Podobné povídání s lidmi uspořádal již v Praze, ve Zlíně a nyní i Hodoníně. Rozmluvil se kupříkladu i o své lásce ke zbraním.

Loupil jsem, kradl, ale nevraždil

Už pětadvacet let odmítá, že by právě on onoho květnového večera roku 1993 v Plzni nakrmil podnikatele Štefana Jandu a jeho dva strážce olovem. „Myslíte, že kdyby vrah toho druhého bodyguarda chtěl zabít, že by to nesvedl? Někdo potřeboval, aby přežil a svědčil proti mně. Střelili ho do lopatky, protože věděli, že ráže 7,65 lopatkou neprojde, nezasáhne orgány, že bude žít."

Zbraně byly jeho koníčkem od dětství. „Pokud bych uvažoval o něčem podobném a měl bych to udělat já, tak bych si vzal samopal, který jsem v té době měl, takže by to byl samopal UZI anebo samopal Steyr Mannlicher – vybral bych jeden z nich, k oběma jsem měl zásobníky na třicet ran a tlumiče,“ sdělil Jiří v dokumentu Já, Kajínek.

Video Talk show vraha Kajínka: Podívejte se, jak lidé obdivují omilostněného zločince - Hynek Zdeněk
Video se připravuje ...

Někdo chtěl, aby svědek přežil

V sále lidé jen hlasitě tleskají a přikyvují, když jim Jiří vysvětluje, že je absurdní, aby si zrovna on vzal tak špatnou zbraň. „Myslíte, že kdyby vrah toho druhého bodyguarda chtěl zabít, že by to nesvedl? Někdo potřeboval, aby přežil a svědčil proti mně. Střelili ho do lopatky, protože věděli, že ráže 7,65 lopatkou neprojde, nezasáhne orgány, že bude žít.“

Kajínek dále na besedě přiznal, že se zbraněmi zabývá už od dětství. „Kdybych to udělal já, vystřílel bych zásobník s třiceti náboji do auta. Nikdo by neměl šanci přežít. UZI je tichá, účinná a ideální zbraň,“ vysvětluje.

Doma měl i nelegální zbraně

Kajínek se na besedě přiznal, že měl doma spoustu zbraní. Některé i nelegálně. Některé údajně stály až půl milionu. „Proč bych střílel z tak levné a neúčinné zbraně, opravdu netuším,“ dokončil Jiří.

Další beseda je jednoznačně v plánu. Zatím však není jisté, kdy a kde bude. Lístek na tu hodonínskou stál 330 korun. Lidé si v předsálí mohli koupit nejen slavné zelené tílko, ale i hrníčky nebo víno značky Jiří Kajínek. 


kuniksicht ( 21. února 2018 23:09 )

fakt, tolik prostoru na strankach tohoto platku nedostal zadny spickovy lekar. lidem chodicim na besedy, kteri plati vstupne, nakupuji cukrovinky a chlast s jeho jmenem se divim. plati mu za jeho zvasty........nevrazdil? pouze kradl? necht jde makat a uhradi zpusobenou skodu okradenym....pracovnich mist je dostatek. chce byt na ocich lidem? at jde pracovat do nejakeho potravinarskeho retezce za kasu.....obycejny zlodejicek se zbranemi za statisice......fakt divna laska - ke zbranim....

villon ( 21. února 2018 22:25 )

Chtěl bych vidět ten sbor mentálů v publyku, co mu ty jeho kecy žerou. Asi k tomu přikusujou koblihy, jinak si to vysvětlit nedovedu.

gabreta ( 21. února 2018 20:27 )

Nech Havla v klidu spát!!

hurybury ( 21. února 2018 17:38 )

Tak to jsi posral . Toho vraha vypustil ten co má sídlo přimo na Pražském hradě. Nabyt Prahy tak vrah Kajinek dycha karovaný vzduch

hasickajana ( 21. února 2018 17:35 )

tupý, tupší, tupoň táta zdenek

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání