Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Malého Radovánka nalezli na pokraji smrti v dutině stromu: Byl tak zmrzlý, že se nemohl pohnout

Autor: bop - 
23. ledna 2018
20:20

Asi tři dny se nedaleko Vítkova na Tachovsku schovával promrzlý a vyhladovělý pejsek v dutině stromu. Když ho kolemjdoucí nalezli a předali do péče odborníků, vyšlo najevo, že pes na hranici smrti byl pravděpodobně týraný. V současné době čeká drobný kříženec na nový domov v psím útulku.

Když kolemjdoucí žena spatřila něco schovaného v dutině stromu, ani ji nenapadlo, že by mohlo jít o pejska. To, že přistoupila blíž a zubožené zvíře tak objevila, však malému kříženci zachránilo život. 

„Se psem nešlo ani manipulovat... Vypadal jako kuře vytažené z mrazáku! Nereagoval ani na jídlo ani na pohlazení. Má už jen kousek síly. Dostal léky, kapačky a je v teple. Podle krevních testů mu ještě neselhávají orgány, takže zabojujeme. Celou noc bude na kapačkách a dnešní noc rozhoduje,“ napsala na facebookovou stránku Psího útulku U Šmudliny Tachov-Vítkov 20. ledna jeho provozovatelka Gabriela Jägerová.

Ihned po nálezu asi dvouletého psa převezli na plzeňskou veterinární kliniku. Byl tak podchlazený, že mu ani nebylo možné změřit teplotu. Podle lékařů měl zhruba polovinu váhy, kterou by měl mít. Už 21. ledna ráno však ředitelka útulku informovala, že pes začal chodit. Dostal jméno Radovánek, protože je veselý, ačkoli stále trochu bojácný. 

Když se zdálo, že je Radovánkův stav stabilizovaný, přišla další rána. Pejsek začal vylučovat krev. Vyšetření prokázalo nemocné ledviny a průdušky. V současné době je v péči zástupkyně ředitelky tachovského útulku, která si kvůli malému nalezenci dokonce vzala dovolenou z práce.

Pejsek to v minulosti zřejmě neměl vůbec jednoduché. Na těle má jizvy a strupy, které pravděpodobně způsobili další psi. „Má ale po těle několik dalších ran, které nemohl způsobit jiný pes a jsou staršího data. Musel být týraný,“ sdělila Lenka Dombrovská serveru iDnes.cz. Provozovatelka psího útulku Gabriela Jägerová je ze stavu malého pejska šokovaná. Rozhodla se podat trestní oznámení na neznámého pachatele z důvodu týrání zvířete. 

VIDEO: Týraný Ben nepřežil, »páníček« ho nechal zarůst a vyhladovět.

armenia ( 24. ledna 2018 12:48 )

No nebudu jmenovat,všichni jistě zjistíte na koho mířím,ale opravdu tisíckrát raději budu mít v bytě smradlavého,uslintaneho cokla,prase,pakoně, tučňáka,než jednoho jediného tupého zakomplexovaného imbecila,vy jste přesně ten typ člověka co vypisuje na papíry příkazy a povely v panelácích,co slipy za oknem,když přijedou sousedí z dovolené,co může puknout vzteky,když je někdo v jeho okolí šťastnější a úspěšnější a navíc chová psi,jelikož vy byste neodchoval ani potkana z kanálu,páč vaše bystrozrakost se otočí i proti vám jak jste omezený.....a hlavně já se ve městě nechci dívat na smradlavé,oplzlé a drze bezdomovce,narkomany pod balkony,bohužel někdy i ve sklepních prostorech paneláku,na spiny v tramvaji,to by mělo vymizet,to otravuje lidi,samotný lidi jsou větší zlo pro společnost než zvířata,v tomto případě pejsci.

darafufajs ( 24. ledna 2018 12:08 )

Bystrozraký Vy jste opravdu totální primitiv. Víc na Vás reagovat nemá smysl...

Helena Lhnov ( 24. ledna 2018 11:46 )

Teda vy musíte být ale idiot pane...lidi jako Vy s názory jako jsou ty Vaše jsou ostudou společnosti.

bibijana ( 24. ledna 2018 10:10 )

Celou noc jsem kvůli této zprávě nespala a při pohledu na fotky mám zase oči plné slz.Kdy tohle týrání zvířat skončí? Třeba se z toho chudáček dostane, i když krvácení signalizuje na život ohrožující problém.Třeba zaberou ATB, infuze.

tarrica ( 24. ledna 2018 09:37 )

Nehygienické? Vždy žili lidé a zvířata pospolu/už od doby kamenné/.V dnešní době máme spousty alergiků a lidí, kteří jsou přecitlivělí na vše. Ano čistota je důležitá/ v nemocnici bez debaty/ ale doma ? Vše desinfikované a pak každý při sebemenším styku s nečistotou kolabuje/autobusy,restaurace,metro apod./Víte, že asistenční psi , koně a vůbec zvířata pomáhají více než psychologové a mnohdy i lékaři? Neberte psa jako hračku , ale jako společníka, osamocení lidé se tak dokáží udržet v psychické i fyzické vitalitě a žijí déle. U Vás se mi nelíbí Vaše výrazy a spojení, myslím, že máte mozkové poškození - kupte si alespoň plyšáka, ať se zklidníte. Tak a to je vše, mějte se jak si zasloužíte. Vaše výrazy jsou

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání