Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zvrat v případu pašeračky Terezy (21) zadržené v Pákistánu: Zatkli jejího komplice, hned udal dalšího!

Autor: ČTK - 
20. ledna 2018
13:06

Pákistánské úřady zadržely komplice Češky Terezy H. (21), u které celníci na letišti v Láhauru před více než týdnem našli asi devět kilogramů heroinu. Uvedl to v sobotu pákistánský zpravodajský server SAMAA. Muž byl zadržen při razii v Láhauru na základě informací, které Češka vyšetřovatelům poskytla při výslechu. Zadržený podle celní správy obchodoval s nemovitostmi a udal dalšího člena skupiny.

Muž po zatčení úřadům sdělil jméno dalšího komplice. Po tomto muži policie stále pátrá. K výslechu byl předvolán i řidič, který Češku odvážel na letiště. Vyšetřovatelé rovněž prověřují záběry z bezpečnostních kamer z letiště, aby získali více informací.

Jednadvacetiletou Češku v Láhauru zadrželi celníci údajně poté, co prošla přes dvě kontrolní stanoviště protidrogových jednotek (AFN) cestou na let do Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech. Celníci jí ale odmítli vydat jak protidrogové jednotce, tak letištní ochranné bezpečnostní síle (ASF), kvůli podezření z pochybení na straně obou úřadů.

Nakonec bylo rozhodnuto, že případ bude vyšetřovat společný vyšetřovací tým (JIT), ve kterém jsou zastoupeny všechny vyšetřovací úřady. Zvlášť se bude vyšetřovat, zda zaměstnanci protidrogového úřadu a letištní kontroly Češce záměrně neumožnili projít kontrolou.

Zadržená Češka je podle pákistánského tisku nyní ve vazební věznici v Láhauru. Za pašování drog jsou v Pákistánu obvykle velmi vysoké tresty, výjimkou není ani trest smrti. Ten se ale podle českého ministerstva zahraničí zpravidla neuplatňuje vůči cizincům.

VIDEO: Kamarádka zadržené pašeračky Terezy (21): Jak jsme jezdily za klienty do Švýcarska... 

Video  Kamarádka zadržené pašeračky Terezy (21): Jak jsme jezdily za klienty do Švýcarska...  - Petr Macek, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

villon ( 20. ledna 2018 22:55 )

Zeman jen kecá, houno zařídí. Ani nemůže, tohle vůbec není v kompetencích presidenta.

villon ( 20. ledna 2018 21:06 )

Mislim, že to má holka spočítaný. Nikdo nebude mít zájem, aby přežila, jakmile ji vyšetřovatelé vytěží. Tohle vypadá na velkou a mocnou partu.

bullshit ( 20. ledna 2018 20:58 )

Všichni napráší všechny. Dobrá partička, jen co je pravda.

olda1000@... ( 20. ledna 2018 19:09 )

 Když už to bože přestane.Plesk si vždycky najde nějaké téma a měsíce, měsíce ho bude opakovat dokola a dokola ...

majojo ( 20. ledna 2018 18:30 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání