Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Drama na palubě autobusu do Berlína: Běženci jeli z Prahy na neplatné doklady

Autor: mm - 
19. prosince 2017
08:50

Běžná kontrola českého autobusu směřujícího do Berlína se v pondělí odpoledne změnila v drama. Nejdříve se jedna z nelegálních pasažérek schovala na toaletě, pak začala opakovat, že je těhotná a odmítala vystoupit. Čtyři cestující mířili do Německa s falešnými doklady. 

Kontrola českého linkového autobusu proběhla na benzinové stanici těsně před německými hranicemi ještě na české straně. Zatímco dva muži a jedna žena, kteří neměli legální pas, vystoupili z autobusu bez většího přemlouvání, poslední nelegální cestovatelka to odmítala. Běženkyně nechtěla autobus opustit, plakala a tvrdila, že je těhotná a bez peněz. Anglicky hovořila jen velmi špatně.

Před policisty se navíc ukryla na záchodě. Cizinka si myslela, že ji policisté na toaletě nenajdou, její naděje ale byla planá. Navíc se na toaletě ani nezamkla.

„Kontroly autobusů před německou hranicí provádíme pravidelně. Často se v nich nachází pasažéři bez platných dokladů,“ uvedl pro Blesk.cz Radim Jirkovský z cizinecké policie Ústí nad Labem. Dodal, že asi jednou týdně naleznou v autobusu běžence.

Tentokrát se ale jednalo hned o čtyři cizince, což není obvyklé, jak Jirkovský Blesku potvrdil. Dva muži a dvě ženy tmavé pleti měli doklad, ale falešný. „Ve společnosti Student Agency pracuji jen tři měsíce a zatím jsem se s ničím podobným nesetkal. Vím však, že kontroly cizinecké policie jsou prováděny pravidelně,“ řekl stevard Milan Polák.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání