Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Policie vypátrala Blančina (†71) exmanžela? Jiří zmizel z pátrání. Víme proč!

Autor: čad, jad, dce - 
16. prosince 2017
15:49

Páteční vražda otřásla celou Jihlavou. Místní podnikatelku Blanku (†71) zastřelil kdosi z projíždějícího auta! Policie v poledne uveřejnila zprávu, ve které žádala občany o pomoc s pátráním po vozidle i starším muži - Blančině exmanželovi. Jiřího D. (63) policisté odpoledne vyřadili z pátrání.

K otřesnému činu došlo v Jihlavě kolem druhé hodiny odpoledne. Paní Blanka D. projížděla svým vozem přes ulici Slavíčkova na okraji města, když ji předjelo červené terénní vozidlo. Přes okénko u řidiče pak někdo vypálil dvě rány z pistole.

Blanku zasáhla jedna do hlavy, druhá do plic, ani přes rychlou pomoc svědků a následně i záchranky, se její život nepodařilo zachránit. Pachatel z místa ujel. Policie rozjela pátrání, do kterého se zapojily i vrtulníky.

"Z prvotního pověřování vyplynulo, že ze spáchání tohoto závažného násilného trestného činu by mohl být podezřelý bývalý partner mrtvé ženy, se kterým měla tato žena v dřívější době neshody, kterými se v minulosti zabývala i Policie České republiky," uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Policie v souvislosti s tím pátrala i po červeném Hyundai iX35, který krátce před 14. hodinou našli odstavený u Chrudimi. Právě tento vůz podle našich informací patří exmanželovi zavražděné Blanky - Jiřímu D. V pátrání po jeho osobě bylo uvedeno, že může být ozbrojený a nebezpečný!

Pátrání bylo kolem 15. hodiny staženo - podle našich informací tak policie učinila z taktických důvodů. Současně byl na Chrudimsku u kraje silnice nalezen muž bez známek života.

"Vyjížděli jsme k muži v bezvědomí na okraji vozovky, když jsme přijeli na místo, nejevil známky života," uvedl Aleš Malý z pardubické záchranky. Policie pouze potvrdila, že byla nalezena mrtvola muže. "K příčině smrti a totožnosti se nemůžeme vyjadřovat," prohlásila policejní mluvčí Markéta Janovská. Podle našich informací neměl nalezený mrtvý muž v těle průstřel.

Podle všeho spolu manželé delší dobu podnikali, jenže spory se z osobního života přenesly i do profesního. Bývalí partneři nakonec skončili u soudu, který se konal uplynulý týden. Podle našich informací od soudu Jiří D. nevyšel vítězně...

Policie už od sobotního dopoledne prohledávala dům ve Štokách, kde hledaný muž bydlí. Nad obcí rovněž létal vrtulník.

Policie prosí o pomoc řidiče i pěší svědky, kteří se v době útoku - tedy mezi 13:58 a 14:05 - pohybovali v okolí Slavíčkovy ulice, aby se ozvali na policii. Záznamy z palubních kamer ale i očitá svědectví mohou policii pomoci při pátrání.

"Na místě se měly nacházet dvě osoby pravděpodobně vyššího věku, které z místa odešly ještě před příjezdem Policie České republiky. Kriminalisté by potřebovali svědectví těchto dvou osob, které může být velice důležité pro další prověřování činu."

"Výzva směřuje také k dalším řidičům, zejména vozidel taxislužby, kteří v pátek 15. prosince v odpoledních, večerních nebo nočních hodinách brali na Jihlavsku, Havlíčkobrodsku nebo Chrudimsku do svého vozidla staršího muže a vezli ho do Chrudimi, jejího okolí nebo do obce Medlešice a jejího okolí," dodala Čírtková.

pochcanycarmin ( 17. prosince 2017 00:56 )

My zloději, voliči Zemana, křiváci všeho druhu a ostatní levičáci se řehtáme tomuhle vtipu jako debilové. Náš ústav choromyslných se tím smíchem třese v základech!

taktone ( 16. prosince 2017 22:27 )

stát ušetří na důchodech

odol ( 16. prosince 2017 21:11 )

Už troubějí,už troubějí-strč mi ho hlouběji!!!

odol ( 16. prosince 2017 21:08 )

prycsnima ( 16. prosince 2017 20:54 )

 Jestli se v Jihlavě i nadále bude tak vraždit, bude se muset stav obyvatel doplnit vzdělaným lidem Syrským .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání