Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Mirka (†39) se vybourala s dcerou Kristýnou (17): Děti přišly dva týdny před Vánocemi o mámu

Autor: shp - 
11. prosince 2017
20:00

Měly to být pro ně krásné Vánoce, na které se moc těšily. Nic takového však nezažijí. Slovenské děti totiž přišly o svou milovanou maminku. Mirka (†39) zemřela před víkendem při dopravní nehodě nedaleko Trenčína. Její vůz se srazil s mikrobusem a žena náraz nepřežila. Ve voze bylo i jedno z jejích dvou dětí – dcera Kristýna (17).

Tragická nehoda se stala v pátek vpodvečer nedaleko obce Kostolná–Zárečie v okresu Trenčín. Podle webu Pluska.sk vyjely matka a dcera na vánoční nákupy. Společně se domluvily, že poté, co se Mirka vrátí z práce, zamíří do obchodů.

Vánoční nákupy jim tragicky zmařil mikrobus z Čachtic. Ten se v protisměru srazil s osobním vozem VW Polo, který řídila právě Miroslava. Na místo ihned vyjely všechny záchranné složky. Záchranářům se však ženu už bohužel nepodařilo oživit.

Dceru Kristýnu, která s ní byla v autě, převezli se zraněními do trenčínské nemocnice. Řidiči minibusu po nehodě alkohol v dechu nezjistili. Příčiny havárie se nadále vyšetřují. Sousedé v obci Čachtice se se smrtí Miroslavy nedokážou vůbec smířit.

Je nám z toho velmi těžko. Ženu jsme znali jako pracovitou a pečující matku. Pracovala v mateřské školce v Dolním Srní. Oba byli starostliví rodiče, slušní a ochotní každému pomoci. Toto si rodina nezasloužila,“ řekla sousedka Anka (54).

Otec nyní zůstal sám na dvě děti – Kristýnku (17) a Martínka (8). Jeho dcera utrpěla při nehodě vážná zranění. „Je ve vážném stavu, ale její stav je stabilizovaný, takže je mimo ohrožení života,“ dozvěděl se web od zdroje z nemocnice.

Viníkem nehody je podle všeho řidič mikrobusu. „Řidičce byla odebrána krev. Příčina a míra zavinění této dopravní nehody je ve stadiu vyšetřování,“ uvedla trenčínská policejní mluvčí Elena Antalová. Pohřeb Mirky se bude konat ve středu.

Podívejte se na děsivou nehodu ze Slovenska: Chlapce srazilo auto.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání