Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, déšť 21°C

Laničku (5) potrhali psi: Noční můry a vzteklina nedá rodině spát

Autor: shp - 
6. prosince 2017
19:09

Tito rodiče prožívají nepopsatelnou hrůzu. Už téměř týden žijí Jozef a Timea ze slovenského Fiľakova ve strachu. Jejich mladší dcerku Lanu (5) totiž minulý týden napadli rozběsnění psi. Hrůzostrašný incident se odehrál na zasněžené louce v blízkosti domu prarodičů. Psi se na děvčátko vrhli a kousali ji všude po těle. Lanu zachránila až duchapřítomnost otce, který zvířata odehnal výstřelem z plynové pistole.

V ten okamžik psi utekli asi na vzdálenost čtyř metrů a zoufalý otec lanu vzal rychle do náruče. Byla celá zakrvácená a musel s ní ihned k lékaři. Nejdříve do Fiľakova, poté záchrankou i do Lučence. Útočící psi nebyli utraceni a momentálně jsou zavřeni u chaty jejich majitele. „Veterinář udělal první vizuální vyšetření psů a odebral jejich vzorky krve,“ řekl otec děvčátka webu Pluska.sk.

Od té doby musí každý den cestovat do Lučence k lékařům na převozy a základní zdravotní kontroly. „Už dostala dvě injekce proti infekcím, ale my se bojíme, aby nedostala vzteklinu. Chceme, aby ti psi byli utraceni a jejich vzorky byly zaslané do laboratoře ve Zvolenu. Abychom si byli na sto procent jistí, zda naše malá holčička nedostala i zákeřnou chorobu. Chceme předejít tomu, aby dostávala bolestivé injekce proti vzteklině,“ shodují se rodiče.

„Děvčátko chodí s rodiči každý den do naší nemocnice. Její zdravotní stav je už lepší a stabilizovaný. Čekáme na oficiální výsledky krve, kterou odebral veterinář přímo po incidentu. Nechceme předbíhat a zbytečně očkovat děvčátko bolestivými injekcemi,“ řekl lékař z úrazové chirurgie v Lučenci Rudolf Slivka. Psychický stav Lany není dobrý. Každou noc ji budí noční můry.

Nedokáže spát. Neustále se budí ze zlých snů a pláče. Musím u ní ležet každou noc. Nechce jít ven ani do školky, říká, že je ošklivá. Bojí se už i sněhu, protože říká, že se v něm tehdy při útoku psů dusila,“ říká máma Timea. „Věříme, že první vzorky od veterináře budou v pořádku a nebudeme muset jít s dcerkou na injekci proti vzteklině. Ale doteď jsme všichni v nepokoji a nervozitě,“ dodali rodiče.

Video: Krvavý útok pitbulů

Video  Dva pitbulové pokousali menšího psa i jeho majitelé  - Youtube
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání