Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Policista (†43) zavraždil manželku a syny (†9 a †5): Ve vězení zemřel

Expolicista, který zabil manželku a děti, se konce výkonu trestu nedožil.
Expolicista, který zabil manželku a děti, se konce výkonu trestu nedožil.  (Autor: TV JOJ)
Autor: rc - 
23. října 2017
05:50

Vrah Florián Zaťko (†43), který ze žárlivosti zastřelil svou manželku Žofii (†28) a pak dva syny Enriceho (†9) a Markuse (†5), zemřel v nemocnici v Trenčíně.  Za trojnásobnou vraždu měl bývalý slovenský policista strávit za mřížemi pětadvacet let, odseděl si jedenáct.

„Došlo k úmrtí odsouzeného (43), který byl ve výkonu trestu odnětí svobody pro spáchání trestného činu úkladné vraždy,“ uvedl mluvčí ZVJS Adrián Baláž pro Čas.sk Florián Zaťko, bývalý policista, v roce 2006 služební zbraní zastřelil svou manželku Žofii, údajně se mělo jednat o zločin z vášně. Zaťko si myslel, že jeho manželka mu je nevěrná. Slitování neměl ani se svými syny, které také zastřelil. Nakonec se pokusil o sebevraždu, ovšem lékařům se ho podařilo zachránit.

Soud mu poté vyměřil trest pětadvaceti let za mřížemi. Na svobodu se měl dostat v roce 2031, toho se však už nedočká. Expolicista ve středu skončil ve Fakultní nemocnici v Trenčíně, tentokrát se už lékařům ho nepodařilo zachránit. „Pravděpodobně příčinou úmrtí bylo multiorgánové selhání z chorobných příčin,“ dodal mluvčí.

„Byl tehdy arogantní a namyšlený. Omluvil se nám jen proto, že to chtěl jeho obhájce, aby měl nižší trest. Nejvíc je to v čase svátků, na jejich narozeniny anebo svátky. Dodnes mám před očima osudný den,“ řekla babička chlapců a máma zavražděné Žofie Tóthová (59).

VIDEO: Vražda novinářky Daphne Caruanové Galiziové:

moiaza ( 23. října 2017 09:50 )

Protože bulváru dochází materiál. Jágr neperlí, u Slováčků je klid, Agáta porodila, prostě mrtvější sezóna. Ale bude se skládat vláda, tak bude co psát.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání