Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Drama na kolejích: Lokomotiva projela na červenou, proti jel nákladní vlak

Autor: ČTK ljš - 
11. října 2017
08:32

Na trati proti jedoucímu nákladnímu vlaku se dnes časně ráno ocitla v Lipníku nad Bečvou na Přerovsku lokomotiva, která projela na červenou. Při cestě poškodila výhybku. Strojvedoucí naštěstí včas zastavili, zraněn nikdo nebyl.

Událost se stala ve 03:44, podle Drápala přímo v Lipníku nad Bečvou. „Lokomotiva jela na červenou a poškodila výhybku. Lokomotiva se poté ocitla na trati proti nákladnímu vlaku, strojvedoucí zastavili na vzdálenosti sto metrů od sebe. Je to bez zranění, ale bude zde hmotná škoda. V této chvíli probíhá vyšetřování,“ uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Podobný případ vyšetřovala inspekce v Olomouckém kraji v srpnu, kdy na železničním koridoru nedaleko Olomouce projela vlaková souprava Pendolino návěstidlo zakazující jízdu. Vlak nouzově zastavil na železničním přejezdu nedaleko stanice Grygov. Při nehodě nebyla ohrožena jiná vlaková souprava a nikdo nebyl zraněn. Cestují byli z pendolina přesunuti do rychlíku.

Podívejte se na reportáž od FTV Prima:

bre-burda ( 11. října 2017 10:07 )

Celé drama se odehrálo asi takto. Lokomotiva se šourala nádražím a její strojvedoucí přehlédl návěstidlo. Zastavil hned metr za ním. V protisměru jel krokem nákladní vlak. Když viděl na trati vzniklé nedopatření, na 10 metrech stál také. Při střetu by v daných rychlostech došlo k nárazu, jako když se na seřazovacím nádraží posouvají vagony. Opravdu děsné drama pane redaktore!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání