Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Řidič, na kterého vyběhli policisté s pistolí: 5 hodin ho vyslýchali!

Autor: aba - 
9. října 2017
18:14

V září řidič „probliknul“ mercedes kvůli agresivní jízdě. Dva policisté v civilu, kteří v něm seděli, si to ale nenechali líbit a řidiče donutili zastavit. Pak na něj vyběhli s pistolí a začali ho urážet. Celá záležitost se teď posunula a problikávající řidič byl zavolán k výslechu, na kterém strávil pět hodin!

Událost se odehrála 21. září v Plzni při výjezdu z centra. Policisté jedoucí v černém mercedesu se tu v místě zúžení, které vzniklo stavebními úpravami, snažili zprava podjet bílou dodávkou s invalidním označením. To se nelíbilo panu Josefovi, a tak na černý mercedes zablikal.

Jenže tohle policejní posádku rozčílilo a na palubní desce tak spustili maják. „Začali mého klienta pronásledovat až k semaforům, kde před něj vjeli a donutili ho zastavit. Odbočit na benzinku se totiž kvůli betonovému zátarasu nepodařilo. Klient se bál, chtěl vidět průkaz, místo toho ale policisté v civilním oblečení a s tmavými brýlemi vystoupili ven s pistolí v ruce,“ popisuje událost advokát pana Josefa Ronald Němec.



Podle jeho tvrzení pak policisté udeřili jeho klienta do obličeje a mířili na něj pistolí. Až na několikátou výzvu ukázali odznak. Když to šel pan Josef ohlásit na policejní služebnu, měli mu policisté údajně doporučit, ať nechá celou situaci plavat, protože jde o důstojníky tajné policie. To se ale nestalo a Němec poskytl nahrávku z auta pana Josefa, která situaci zachycuje, médiím.



Kvůli případu se zvedla vlna nevole ze strany veřejnosti a situaci označil za nepřijatelnou i ministr Chovanec. Podle informací serveru iDnes.cz byl pan Josef kvůli incidentu v pondělí na policii a to přímo u vyšetřovatelů Generální inspekce bezpečnostních sborů. Na výslechu strávil celých pět hodin.



„Museli jsme dopodrobna vylíčit, co se stalo,“ řekl o výslechu Ronald Němec. Podle něj teď GIBS zahájí úkony trestního řízení, v jehož rámci bude prošetřovat postoj policistů. K dispozici budou i kamerové záznamy z Plzně. Závěr, zda policisté, kteří jsou stále ve službě, budou trestně stíháni, by měl být znám do dvou až tří týdnů.

Ke kauze se až do ukončení vyšetřování odmítá vyjadřovat jak GIBS, tak Policejní prezidium.

havran2 ( 9. října 2017 21:59 )

Stejně se to zamete pod koberec ! ! !

amaliana ( 9. října 2017 20:18 )

no u pokladny asi ne, ale u ochranky - pseudoochranky, byla jsem svědkem kdy mladého zlodějíčka seřezali a zkopali za dveřma u hlavní poklady, ještě se nedovřely a kluk byl na zemi

Monikay ( 9. října 2017 20:14 )

Jsem zvědavá, jak to rozsoudí.

zkzkz ( 9. října 2017 20:11 )

majojo ( 9. října 2017 19:53 )

To jsou tajní, takže fízlové. Ti s pochůzkářema a výjezdovkou nemají moc společného.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání