Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Hrdina v Jablonci odlákal agresivního psa od dětí: Skončil pokousaný, policie zvíře zastřelila

Autor: dce - 
27. září 2017
11:25

Masakr vyšetřuje od pondělí policie v Jablonci nad Nisou. Dvojice agresivních psů se potloukala v ulicích a útočili proti místním. Jeden muž skončil pokousaný, přesto ale neváhal před zvířetem uchránit děti. Policisté, které jeden ze psů také napadl, nakonec zvíře museli zastřelit.

Dvojice psů - fena křížence staforda a pes kříženec brazilské fily - se bez páníčka potloukala po Žižkově vrchu v Jablonci nad Nisou. Agresivní pes napadal kolemjdoucí. Mladý muž, kterého pes pokousal na noze a pozadí, se ukryl do auta. Když ale viděl, že zvíře míří ke skupince dětí, rozhodl se ho odlákat.

"Jelikož měl o zdraví a životy dětí obavy, vystoupil a upoutal pozornost psů na sebe. Před psy, kteří se proti němu opět rozběhli, utekl k dětskému hřišti, kde vylezl na oplocení a psi pod ním běhali a štěkali až do příjezdu strážníků,“ popsala Deníku mluvčí jablonecké policie Dagmar Sochorová.

Ještě předtím muž totiž přivolal městskou policii. Strážníci se na místě dlouho pokoušeli psy odchytit - u feny se jim to podařilo bez úhony, pes se ale odmítal vzdát tak snadno. "Agresivita psa se stupňovala a nakonec zaútočil na strážníka městské policie. Je zcela pochopitelné, že policista nečekal a na svou obranu použil zbraň. Pes byl zastřen jednou ranou," popsala předsedkyně Ligy na ochranu zvířat Dagmar Kubištová.

Pes podle ní neútočil poprvé. Majitelem je muž, který se v současné době nachází ve vazbě, psa mu hlídal kamarád, majitel fenky, která pobíhala po Jablonci s agresivním psem. "Opět se potvrdilo, že dredovaní feťáci si pořizují velká a temperamentní plemena, aby byli in a měli vedle sebe silného, ostrého psa. To, že taková plemena potřebují výcvik, správnou socializaci a kvalitní domov už neřeší," rozčiluje se Kubištová.

"Psa mi je strašně líto a můžu vás ujistit, že i klukům z městské policie. Zasahující strážníky znám a vím, že by do psa nestříleli bezhlavě," dodává.

Krysinka ( 27. září 2017 22:52 )

Mám trpasličího pinče, vždy na vodítku.Poviností pejskařů je dodržovat městskou vyhlášku.Bohužel ne každý to dodržuje, chtělo by to mastné pokuty!Psí za svého páníčka nemohou

BobsTlaskac ( 27. září 2017 20:39 )

ty můžeš tak akorát střílet prdíky do pohovky, hošíčku.

kiwi65 ( 27. září 2017 15:28 )

 Co je za problém,vystartuje na mě pes bez náhubku,zabiju ho...Vzkaz všem rádoby pejskařům,vystartuje li čokl po mým děcku tak ho zabiju.Nemá náhubek,není na vodítku,co řešit..

hahapch ( 27. září 2017 13:52 )

bohuslav-sobotko to co všude stále píšeš píšeš o sobě, dáváš najevo co jsi zač a jaký jsi idiot

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání