Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Soňu (†30) zavraždili krátce po svatbě: Policie má po 9 letech nové stopy

Autor: lm - 
11. září 2017
06:07

Od tragické smrti Soni Illeové (†30) uplyne letos devět let. Mladá žena zmizela cestou z podnikového večírku krátce před Vánoci v roce 2008. O čtvrt roku později vydala její tělo řeka Nežárka. Policie nyní podle pořadu Očima Josefa Klímy získala nové indicie. Podaří se vraždu konečně vyřešit?

Soňa Illeová (†30) z Raďounky zmizela v noci z 19. na 20. prosince 2008 v Jindřichově Hradci. Žena byla čerstvě vdaná a chtěla se před Vánoci trochu pobavit. Osudné noci byla na podnikovém vánočním večírku a poté se spolu s kolegyněmi přesunuly na místní vyhlášenou diskotéku Paradise Club. Její manžel s ní naposledy hovořil před půlnocí. Já jsem s ní naposledy mluvil v těch půl jedenáctý, kdy volala otci, aby pro ni nejezdil, že si vezme taxíka, popsal po jejím zmizení FTV Prima. Soňu pak naposledy viděli okolo druhé hodiny nad ránem a poté se po ní slehla zem.

V posledních momentech před zmizením se Soňa měla podle svědků pohybovat před klubem a posedávat tu na obrubníku. Byla nalehko, z klubu odešla bez svrchního oděvu a kabelky s doklady a mobilním telefonem. Sice celý večer s kolegyněmi popíjely, moc opilá ale nebyla. Před klubem musela tedy k někomu nasednout do auta dobrovolně.

Když Soňa nepřišla domů a nikdo o ní neměl žádné zprávy, rodina ráno kontaktovala policii. Policie vyslechla desítky až stovky svědků, ale bezúspěšně. Tělo Soni našli až 1. března rybáři v řece Nežárka asi 20 kilometrů od Jindřichova Hradce. Byla nahá a ruce měla svázané páskou za zády. Soudní lékař ale překvapivě na jejím těle nenašel žádné známky násilí.

Cítím se hrozně. Skončila jedna část mýho života. Co bude dál, nevím, prohlásil na kameru v březnu její manžel Karel. Dnes už se vyjádřit reportérům pořadu Očima Josefa Klímy nechtěl. Má nový život a novou rodinu. Muž je prý smířený s tím, že se vrah Soni už nikdy nenajde.

Nejbližší rodina má ale jiný názor. Myslí si, že Soňu zabil právě její manžel, prokázat to ale nemůžou. To je právě ono, no. Že na nic nemám důkaz, no. To je jasný, no, že si to jenom myslím, jo. Že to je... ten můj instinkt mi to řekl, že to byl pravděpodobně on, ale abych mu něco dokázal, na to nemám samozřejmě, řekl reportérům Sonin bratr Jaroslav.

Po nalezení Soni policisté rozjeli rozsáhlé vyšetřování a mezi podezřelými byl zprvu i její manžel Karel. Žádné důkazy se ale nenašly a manžel dokonce dobrovolně podstoupil detektor lži, který svědčil v jeho prospěch. Vrah tak dodnes uniká spravedlnosti.

Policisté nyní zkouší poslední možnost, jak se dopátrat pravdy. Shání muže, který se pohyboval na Sonině pohřbu, jehož nikdo z pozůstalých neznal. S případem sice nemusí mít nic společného, policisté by ho ale rádi vyslechli. Jeho snímek naleznete pod článkem, a pokud ho znáte, policie uvítá jakoukoliv možnost kontaktu s tímto svědkem.

Vyšetřovatelé také hledají prsteny, které měla Soňa osudné noci na sobě. Šperky se u jejího těla nenašly a téměř určitě jí je vzal někdo, kdo měl v její smrti prsty. Snímky prstenů naleznete v galerii, a pokud je poznáte, kontaktujte policii.

Policie pátrá po tomto muži, který přišel na Sonin pohřeb. Nikdo z pozůstalých neví, kdo to je. Policie pátrá po tomto muži, který přišel na Sonin pohřeb. Nikdo z pozůstalých neví, kdo to je. | FTV Prima/Očima Josefa Klímy

Seniorlekar ( 11. září 2017 10:49 )

Snad to nebude tak zle

Monikay ( 11. září 2017 10:10 )

nějak jsem v článku nenašla ty NOVÉ stopy... asi už se to nevyřeší, to by se někdo musel přiznat

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání