Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Eva M. (39) předstírala těhotenství i porod: Zamilovaného Vladimíra to stálo půl milionu

Autor: Alexandra Vetkovská - 
24. července 2017
05:01

Ve zlý sen se mění život lidem, kteří se setkají s Evou M. (39). Pod maskou milé, vnímavé, láskyplné ženy je podle jejich vyprávění okrade o majetek, ale také o klid a lidskou důstojnost. Podvedeným je i Vladimír Janoušek (45) z Prahy.

S důvěrou svých obětí nakládá mistrně jako temný mág. „Seznámili jsme se přes známé a zašli na kafe,“ vzpomíná klempíř Vladimír na okamžik, kdy začala Eva spřádat sítě kolem něj a celé jeho rodiny.

Povídali si a Eva Vladimíra pozvala na grilování. Krátce poté se svěřila, že jí to s partnerem neklape. Vladimírův vztah měl v té době také vážné trhliny, a tak se chvilkovému milostnému vzplanutí nebránil. Tím to ale mělo skončit. „Za tři týdny volala, že je těhotná. Tak jsem se rozhodl postavit se k tomu zodpovědně a vzal jsem ji do rodiny,“ popisuje.

Bylo to loni na podzim. „Měli jsme radost, že si bratr našel tu pravou. Byla milá, těšili jsme se na miminko. Celých devět měsíců jejího těhotenství nám ve všem pomáhala. Byla vstřícná, kamarádská. Byli jsme rádi, že ji máme,“ říká Vladimírova sestra Andrea (40). Eva jim o sobě vyprávěla, že je porodní asistentkou u Apolináře, že dělá i v lékárnictví, že má podíl v lékárně. Její maminka měla být plastický chirurg a tatínek vysoce postavený pražský policejní důstojník.

Vyprávěla jim, že žila nějakou dobu na Floridě, což byla výjimečně pravda, a letos v únoru rodině nabídla, že tam mohou s ní všichni letět na dovolenou. Dali jí peníze na letenky a na výměnu dolary. Nikdy ale neodletěli a peníze už také neviděli.

„Cesta na Floridu poprvé nevyšla, protože údajně uklouzla, upadla, a jelikož byla těhotná a měla prý krevní sraženinu, tvrdila, že jí lékař cestu nedoporučil. U toho pádu jsme nebyli. Podruhé zkazila objednávku letenek. Potřetí jsme na letiště už dorazili. Cestou do letadla ale zjistila, že nemá pas,“ objasňuje Vladimírova sestra. Začínalo jim být divné, že je takový smolař, ale plakala a tak moc litovala, že jim zkazila dovolenou, že se jim jí nakonec zželelo.

Prvního května Vladimír odvezl Evu do porodnice k Apolináři na plánovaný císařský řez. Nechtěla, aby byl u porodu, tak odjel. Pak mu zavolala údajně jakási porodní asistentka, aby přijel, že s ním chce mluvit pan primář. „Přijeli jsme do porodnice, já, maminka a bratr. Eva byla na chodbě v nemocničním oděvu, v županu, celá se klepala, plakala, že miminko zemřelo, prý bylo slabé na plíce, ani si ho nenechala ukázat. To nám tvrdila. Až později jsme si uvědomili, že s námi žádný lékař nemluvil a ani jednou nás nevzala na pokoj,“ vypráví Andrea.

Za dva dny volala, že jí její maminka lékařka zařídila, aby mohla jít domů, protože by psychicky neunesla pobyt na pokoji s jinou šťastnou matku. Když pro ni přijeli, opět čekala již sbalená na chodbě.

Největší šok Vladimír a celá jeho rodina zažili o pár týdnů později, když zjistili nejen to, že je okradla o peníze a rodinné šperky. Škoda je půl milionu. Ale hlavně také to, že Eva nikdy nebyla těhotná, a tudíž ani nerodila.

Je těžko uvěřitelné, že si nikdo včetně Vladimíra nevšiml, že těhotenství jen finguje. „Jí vážně narostlo břicho, i když bylo menší. Nechala si na něj sahat. Celá zbaculatěla,“ vzpomíná jeho sestra Andrea. Oblafla i Vladimíra. „Nosila mi domů obrázky z ultrazvuku,“ říká. Přiznává ale, že spousta okolností mu dochází až nyní.

„Například kdykoliv jsem ji chtěl doprovodit k lékaři, dostal jsem ukrutné křeče. Ze záchodu jsem se pak nehnul tři dny. Dnes je mi jasné, že mi do jídla dávala projímadlo, abych ji nemohl doprovázet,“ říká Vladimír. Jak je dokázala podvést, sami pořádně doteď nechápou. „Myslíme si, že musela jíst nějaké hormony, které to způsobily. V té době jí také začaly růst vousy,“ líčí neuvěřitelný zážitek Andrea. Rodině se podařilo najít i dalších třicet podobně podvedených.

Eva používá dokonale promyšlené příběhy, ale zřejmě také lidi, kteří jí v tom pomáhají. „Plánovali jsme setkání s jejími rodiči. Pořád jsme například někde čekali, že přijede její táta, ale pokaždé mu do toho něco přišlo. Tak mi ho předala na telefonu, popovídali jsme si a domluvili se na jindy. Když nám »umřelo« miminko, volali její rodiče, že musíme stmelit rodinu. Nikoho z její rodiny jsem neviděl, ale mluvil jsem se všemi,“ vzpomíná Vladimír. Má podle něj komplice, kteří telefonáty zajišťují.

Vladimír nevědomky sehrál v Evině jiném podvodu roli. Na počátku vztahu ho požádala, aby jí pomohl přestěhovat se jinam. „Byl to dům, kde pořádala party, měla od něj klíče. Přijel jsem s dodávkou, naložil věci a odvezl je. Dnes už vím, že jsem jí ho vlastně pomohl vykrást,“ vzpomíná Vladimír.

VIDEO: Makléři chtěli ožebračit penzisty:

vavavasek ( 25. července 2017 06:15 )

tady to není ani o tom aby jste někoho litovali, ale aby si na ni dali lidi pozor, ona jede levou opravdu na každého.

vavavasek ( 25. července 2017 06:08 )

tak tak. víme své

vavavasek ( 25. července 2017 06:01 )

jak tak koukám , tak sem píší jen lidé co o ni vážně nic neví , ona je hotový pohádkář, má vše promyšlené a umí to vážně hezky skloubit, článek je napsaný špatně, udělali z netvora hvězdu a z oběti troubu, sám mám na ni vzpomínku a příběh a nedoporučuji nikomu aby si s ni začal, kdo ji pozná tak přijde o hodně, ona je v tomto šikovná a každý druhý tady remcá jak je kdo blbý a jak se debilně nechá nachytat , ale je vidět že nevíte o čem mluvíte. Je to těžké , protože když se člověk zamiluje , tak prostě dělá občas blbosti.

mmirka26 ( 25. července 2017 00:54 )

 Eva podvedla takovou spoustu lidi a takovým způsobem az to neni normální.mela by se léčit,kazdopadne na Fb ji najde kazdy jako Eva Marek nejde mi sem vložit foto

Chocholousek ( 24. července 2017 20:40 )

Pan bezmozek zřejmě řešil jiné materiální výhody naslibovane Evikem a tím pádem neměl čas se zabývat jejím tehotenstvím. Protože si to jako otec nemohu jinak vysvětlit . A ona toho jen využila . Takže každému jak si zaslouží .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání