Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kartářka slíbila seniorovi (92) výhru ve sportce: Vymámila z něj 760 tisíc

Kartářka muže připravila o 760 tisíc korun.
Kartářka muže připravila o 760 tisíc korun.  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ljš - 
14. října 2016
14:25

Chtěl pomoci rodině a dalším, kteří to potřebují. Dvaadevadesátiletý senior z Hradce Králové uvěřil místní kartářce, že mu může pomoci vyhrát hlavní výhru ve sportce ve výši 95 milionů korun. Do výkladu karet důvěřivý muž investoval 760 tisíc korun.

Když senior v červnu letošního roku dorazil na služebnu, nestačili se policisté divit. „Prý se stal pravděpodobně obětí kartářky z Hradce Králové, která mu slíbila vyhrát hlavní výhru ve sportce ve výši 95 milionů korun. Za to jí dobrovolně v průběhu pěti měsíců (od ledna do května 2016) postupně předal finanční hotovost ve výši přes 760 tisíc korun. Senior překvapeným policistům jedním dechem dále řekl, že sám peníze nepotřeboval. Chtěl prý pomoci rodině a ostatním lidem. Třiapadesátiletou ženu tento týden policisté obvinili ze zločinu podvodu, za což jí hrozí až 8letý pobyt za mřížemi,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Burýšková.

Výklad karet podle seniora probíhal velmi zvláštním způsobem. „Kartářka podle výše předpokládané výhry obalovala karty bankovkami a čarovala výherní čísla, která měla být při následném slosování tažena. Opakovaně vložené peníze prý zvyšovaly šanci na další výhru. Senior uvedl, že u rituálu bylo podmínkou, že se uskuteční o půlnoci,“ popsala mluvčí.

Protože žena poškozenému slibovala navrácení vkladu, sepsal s ní prý smlouvu o půjčce. Dohodli se, že pokud muž při slosování nevyhraje, přidá vždy další peníze k ostatním bankovkám, aby se zvýšila šance na další výhru. V případě výhry pak dostane kartářka poměrnou část jako odměnu. „Jednou se prý stalo, že muž neměl požadovanou finanční hotovost, proto u kartářky zaplatil zlatými náušnicemi v hodnotě 3 tisíce korun. Jindy dal zase do zástavy své housle, za které mu bylo vyplaceno 80 tisíc korun, které rovněž odevzdal kartářce,“ dodala mluvčí.

Když několikrát nevyhrál víc než padesát korun, rozhodl se „spolupráci“ s kartářkou ukončit. „Písemně ji vyzval k navrácení peněz. Dostalo se mu však odpovědi, že žena žádné peníze nemá, neboť prý shořely při rituálu,“ uvedla mluvčí.

Kartářka je přitom známá podvodnice a v minulosti byla již trestána. „V době, kdy se dopouštěla uvedeného jednání, byla dokonce v podmínce za podvod. V polovině září si od policistů z obvodního oddělení I v Hradci Králové navíc vyslechla také sdělení podezření z ohrožování výchovy dítěte s trestní sazbou až na dvě léta. Podle zjištění ohrožovala rozumový a mravní vývoj svého 15letého syna, kterého neposílala do školy nebo jeho záškoláctví kryla a omlouvala. Chlapec tak od března do června 2016 zameškal celkem 195 vyučovacích hodin,“ uzavřela mluvčí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání