Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Byla Nikola B. (†21) při divoké jízdě pod vlivem? Na výsledky pitvy policie čeká

Autor: aba - 
12. července 2017
16:21

Tragickou nehodu u Obrnic, kterou jedna z dívek přenášela online na Facebooku a jež stála život její kamarádku za volantem, vyšetřuje policie. Výsledky mohou být až za několik měsíců. 

Nehodu dvou dívek Nikoly V. (22) a Nikoly B. (†21) už na internetu viděly desítky tisíc lidí. Spolujezdkyně, která měla při nehodě více štěstí a tragédii přežila, totiž vysílala divokou jízdu živě přes Facebook.

Na záznamu zazní, že řidička jede rychlostí 140 kilometrů v hodině, poté ztratila kontrolu nad autem, které narazilo do protihlukové stěny. Svým zraněním bohužel Nikola B. podlehla. 

Teď policie celou nehodu prošetřuje. Podle nich to ale není otázka několika dní, spíše měsíců. „Případem se zabývají kriminalisté, kteří nehodu vyšetřují. Výsledky budou až za delší dobu, mohou to být i měsíce,“ řekla pro server Tn.cz policejní tisková mluvčí Ludmila Světláková.

Video  Holky vysílaly divokou jízdu na Facebooku, jedna zemřela.  - Facebook
Video se připravuje ...

Zdržením ve vyšetřování je i čekání na výsledky pitvy, která byla u řidičky nařízena. „Musíme zjistit, jestli nebyla oběť například pod vlivem alkoholu a drog. Zjišťují se i případné zdravotní problémy oběti,“ pokračuje mluvčí s tím, že v podobných případech je tento postup naprosto běžný.

Přeživší spolujezdkyně Nikola V. se ze svých zranění stále léčí v nemocnici. Její rodina prostřednictvím médií poděkovala lidem přítomným na místě bezprostředně po nehodě, kteří dívkám duchapřítomně pomohli. Řidičku bohužel nezachránila ani včasná reakce.  

AmoresPerros ( 13. července 2017 23:54 )

Rychlost je nezabila. Průměrná rychlost před nehodou byla 125km, dovolená rychlost je 90km. 1) Kdo jim vjel do cesty, že se tohle stalo? 2) Proč nejsou svodidla po celé délce protihlukové stěny? 3) Proč se jim nedostalo více zdravotní péče, myslím tim hned po nehodě. 4) Proč komunikace svědků s operátorem byla tak nepřesná. Přijde mi divný že většina lidí se neptá, ale rovnou odsoudí. NIKDO SI NEZASLOUŽÍ ZEMŘÍT, ale na každého to čeká. Tak nepřej, nebo ti bude přáno...

inkvizitor ( 13. července 2017 04:30 )

Kdo ví, ale řek bych, že byly jen tak vypatlané někde asi udělali jejich soudruzi rodiče při výchově chybu ale soudě podle jejich reakcí, které ventylovali přes média asi jablko nepadlo daleko od stromu

lunatic ( 13. července 2017 02:21 )

... a kdyžtak jí to zdravotní pojišťovna hezky naúčtuje - in memoriam ,chápu

lunatic ( 12. července 2017 17:55 )

Budiž ; jako primitiv však současně nechápu k čemu budou prakticky sloužit podobná zjištění ?! Je to dle mého soudu obdobné,jakoby pracně zkoumali kterou nohou opustil jako první Kryštof Kolumbus palubu lodi,anebo zda by nebylo lepší,aby pan Kožený slíbil v úvodu kupónové privatizace raději jistotu jedenáctinásobku oproti pouhé jistotě desetinásobku

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání