Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Exploze na vrakovišti v Semilech zranila dva muže: Na vině je rozpálená vrtačka

Exploze na vrakovišti v Semilech zranila dva muže: Na vině je rozpálená vrtačka (ilustrační foto).
Exploze na vrakovišti v Semilech zranila dva muže: Na vině je rozpálená vrtačka (ilustrační foto).  (Autor: požáry.cz)
Autor: ČTK - 
10. července 2017
20:00

Dva muži byli v pondělí zraněni při požáru, který vznikl při ekologické likvidaci autovraků v areálu bývalé Kolory v Semilech-Podmoklicích. Čtyřiačtyřicetiletý byl s vážnými popáleninami letecky transportován do pražských Vinohrad. Druhý, dvacetiletý muž utrpěl při požáru lehké zranění.

Starší z mužů má podle něj popáleniny na 30 až 40 procentech těla, při převozu do nemocnice byl ale při vědomí. Dvacetiletého muže převezli záchranáři na chirurgickou ambulanci nemocnice v Jilemnici, uvedl mluvčí záchranné služby Michael Georgiev.

Požár vznikl na autovrakovišti zhruba ve 13:00. „Poté, co měl provrtat čtyřiačtyřicetiletý muž vrtačkou nádrž vraku, došlo ke vznícení zbytkových pohonných hmot v ní,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Hasiči požár likvidovat nemuseli. „Podařilo se ho uhasit ještě před naším příjezdem za pomoci přenosných hasičských přístrojů,“ řekla ČTK krajská mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Okolnosti vzniku požáru šetří kriminalisté. „Policisté budou zjišťovat, zda někdo při likvidování vraku nezanedbal nějakou důležitou povinnost související s výkonem této činnosti. Právní kvalifikaci policisté určí až po zadokumentování potřebných podkladů,“ dodala Baláková.

krtek. ( 10. července 2017 21:15 )

proc rozpalena ? pokud to vrtal elektrickou at uz bateriovou nebo klasikou na 220v tak jiskri jak prase, tohle je treba delat pneumatickym naradim

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání