Pátek 10. května 2024
Svátek slaví Blažena, zítra Svatava
Polojasno 18°C

Hrdinové padli vyčerpáním: Hasiči při dlouhém boji s požárem spali u silnice

Autor: lm - 
4. července 2017
20:09

Dlouhých 28 hodin trvalo hasičům zlikvidovat požár, který zachvátil les ve slovenském Záhoří. Sloužili na hranici svých sil a dlouhé hodiny bez přestávek. Jejich obrovské nasazení dokazuje i snímek vyčerpaných hasičů, kteří se snaží si chvíli oddychnout v příkopě u silnice.

Požár lesa mezi obcemi Jakubov a Láb vypukl ve středu po poledni. Oheň zachvátil plochu o velikosti přibližně 77 hektarů a hasiči museli jednat rychle, protože se v blízkosti lesa nachází zásobníky ropy a plynu.

Do akce bylo povoláno na 160 profesionálních a dobrovolných hasičů ze čtyř různých krajů se 70 kusy hasičské techniky. Hasit pomáhal i vrtulník. Na místo přijel také ministr vnitra Robert Kaliňák.

Po dlouhé noční šichtě se ve čtvrtek nad ránem podařilo požár lokalizovat. Uhasit ho úplně trvalo 28 hodin. Není tak divu, že vyčerpaní požárníci využili každou možnou chvíli pro oddych a za vděk vzali i příkopem u silnice. Jejich obrovské nasazení dokazuje i snímek uveřejněný na facebookové stránce Modul pozemného hasenia Slovensko. "Klobouk dolů, velká poklona a respekt. Toto jsou skuteční hrdinové," poděkoval jim pod snímkem jeden z mnoha uživatelů.

djaba ( 5. července 2017 05:05 )

 Hasič - zaměstnání jako ostatní . Každý zaměstnavatel i zaměstnanec ví o osmihodinové pracovní době a povinných přestávkách v práci i mezi směnami .

krtek. ( 4. července 2017 21:27 )

Klobouk dolu kdyz clovek vidi co dokazi s 55 let starou technikou

Kominik ( 4. července 2017 20:51 )

děkujeme děkujeme

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání