Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

No tak umře, zněla odpověď operátora na záchrance! Dusící muž čekání na sanitku nepřežil

Dispečer (Ilustrační foto)
Dispečer (Ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: haj - 
9. června 2017
21:10

Otřesný zážitek si prožil Sebastian Banasiak, když přihlížel tomu, jak se vedle něj dusí kolega. Zavolal záchranku, ale místo pomoci se mu dostalo jen uštěpačné odpovědi: „No tak umře. Každý umře.“ Takto neprofesionálně se zachoval operátor na záchranářské lince.

K pobuřujícímu incidentu došlo ve středu odpoledne v městě Ostrov Velkopolský na západě Polska. „Jedli jsme oběd a mému kamarádovi Jurkovi se udělalo zle. Sedl si na schody a pak se začal dusit,” popsal pro místní televizi TVN24 pan Sebastian Banasiak.

Neváhal a zavolal na linku 112, kde mu operátorka poradila, aby dusícího muže položil na bok. Jenže poté začal kolotoč detailních otázek, který trval asi minutu a půl. Poté žena nezavolala záchranku, ale přepojila zoufalého a zmateného muže na jinou ústřednu. Původně totiž mluvil s centrálou ve 120 kilometrů vzdálené Poznani.

Další dispečer z bližší centrály v Kališi (asi 20 kilometrů daleko) se pana Banasiaka začal znovu vyptávat na to samé, což už muž psychicky nevydržel a rozzlobil se. „Pořád mě jen přepojujete, už jsem to nahlásil!” vztekal se, ale operátor ho odpálkoval: „Nediskutujte se mnou, ale odpovídejte na dotazy.“

Mezi operátorem a volajícím se následně strhla hádka. „Nechci mít člověka na svědomí a mezi tím je třeba udělat 10 telefonů,” křičel šokovaný Banasiak, načež zvýšil hlas i operátor s tím, že potřebuje znát všechny údaje, aby mohl poslat správnou sanitku. „On umře a my tady vedeme rozhovory,” kroutil nechápavě hlavou Banasiak. Tehdy přišla šokující odpověď dispečera: „No tak umře. Každý umře.“ Když Banasiak opakoval, že chce sanitku, dodal ještě: „Neřvěte, člověče. Posílám tam policii!“ Pak položil telefon.

Policie na místo skutečně dorazila, ale nikoho nezadržela. Po 15 minutách od prvního telefonického hovoru přijela konečně i sanitka, jenže bylo již pozdě. Dusící se muž byl již mrtev. Po zveřejnění případu se o věc začala zajímat prokuratura. Operátoři záchranářské linky jsou podezřelí z usmrcení z nedbalosti.

VIDEO: Sanitka v Čísovicích skončila na boku a přerazila sloup elektrického vedení

Video  Sanitka v Čísovicích skončila na boku a přerazila sloup elektrického vedení  - David Malík
Video se připravuje ...

 

 

milda47 ( 10. června 2017 10:53 )

no tak chcípni satane 666

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání