Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Holčička (†2) zemřela po kousnutí klíštětem: Dostala horečku a odumřel jí mozek

Autor: lm - 
9. června 2017
14:45

Teprve dvouletá holčička zahynula po zdánlivě banálním kousnutí klíštětem. Podle lékařů se nejspíše nakazila vzácnou nemocí, kvůli které jí otekl a přestal fungovat mozek. O život bojovala týden, pak ji rodiče nechali odpojit od přístrojů.

Malá Kenley Ratliff (†2) z americké Indiany zahynula v úterý po týdenním boji o život v nemocnici. Rodiče ji do nemocnice přivezli s horečkou už poslední květnový víkend, lékaři je ale tehdy poslali domů. Holčička byla přijata do léčení až v úterý, když horečka nepolevovala a navíc jí začalo otékat tělíčko a dostala vyrážku.

Srdceryvné snímky rodiny ukazují, kterak se lékaři snažili Kenley zachránit a holčička skončila na umělé plicní ventilaci. "Maminka ji držela za ruku a ručička její dvouleté dcerky byla tak nateklá, že byla velká jako matčina," popsala rodinná známá Nichol Kirby. U holčičky byla bohužel po týdnu diagnostikována mozková smrt a rodiče ji nechali odpojit od přístrojů.

"Jsme zdrceni, že vás musíme informovat o tom, že se z Kenley stal andílek. Kolem třetí ráno ji odpojili od přístrojů. Bojovala tvrdě a dlouho, ale už nebude trpět," stojí v prohlášení rodiny.

Lékaři se domnívají, že se holčička od klíštěte nakazila vzácnou horečkou Skalistých hor, která se vyskytuje v Severní a Střední Americe. Úmrtnost je při včasné terapii velmi malá, v řádech jednotek procent.

Video: Eva prodělala klíšťovou encefalitidu: V noci mě brní nohy, po sportu bolí hlava

Video  Eva prodělala klíšťovou encefalitidu: V noci mě brní nohy, po sportu bolí hlava  - Daniel Vitouš
Video se připravuje ...

jasnovidec01 ( 11. srpna 2017 07:48 )

k.u.r.v.y z Blesku !!!!zahynout může zvíře !!!nikdy člověk ,vy dobytkové.

Zobrazit celou diskusi