Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Horor v zoo: Tygr roztrhal ošetřovatelku! Návštěvníci museli být evakuováni

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK, els - 
29. května 2017
21:58

Tygr v zoologické zahradě v anglickém Hamertonu zabil v pondělí ošetřovatelku. Nikomu jinému se nic nestalo; návštěvníci parku o rozloze zhruba deseti hektarů byli kvůli incidentu evakuováni, informoval web listu The Daily Telegraph.

Neštěstí se stalo v den, kdy díky pracovnímu volnu v Británii bylo v areálu velké množství lidí. Jejich evakuace se ale uskutečnila bez paniky. Vedení zoo ležící 130 kilometrů severně od metropole Londýna popřelo předchozí spekulace, že se tygrovi podařilo uprchnout z výběhu a ohrozit návštěvníky.

Podle policie tygr pronikl do ohrady, kde zrovna byla pracovnice parku. Ta utrpěla smrtelná zranění navzdory zásahu kolegů, kteří se marně pokoušeli šelmu pomocí čerstvého masa odlákat.

"Není pochyb, že šlo o ženský řev. Stalo se něco strašného. Znělo to jako by se na ni vrhl tygr," popisuje šokující okamžiky pan Davis. "Jeden z dalších ošetřovatelů vyběhl z ohrady a křičel 'utíkejte'," dodal pan Davis. V tu chvíli nastala panika.

"Ze všech stran se sbíhali další ošetřovatelé s kyblíky plnými jídla, které házeli do ohrady, aby zvíře odlákali," popisuje snahu o záchranu pan Davis. "Pak nás odvedli do budovy, kde jsme museli asi deset minut čekat. Nic jsme neviděli, jen ostatní ošetřovatele s hlavami v dlaních," dodal pan Davis.

Nakonec všechny návštěvníky rychle odvedli k východu a zahradu uzavřeli. Přivolána byla společně se záchranáři i policie. Nikdo však již ubohé ošetřovatelce nedokázal pomoci.

hejpockej ( 30. května 2017 05:43 )

Ano lidi jsou zklamany a vydeseny, ze se tygr zachoval jako tygr... tedy nelidsky...a to mu budou zazlivat... jenze tygr je a bude selma, a ma pravo se jako selma chovat, protoze neni clovek ale selma... to by lidi meli konecne pochopit a nesnazit se z neho delat otroka, domaciho mazlicka, klauna a atrapu. Smutne je, ze tygra zrejme zabijou, jelikoz jeho chovani bude souzeno z lidskeho hlediska, protoze lidi nedokazou tygra respektovat takoveho jaky je, tedy jako selmu, ktera proste obcas nekoho zabije. S tim by se melo pocitat, a ne se tygrovi za to, ze se chova jako tygr mstit.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání