Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Záhada vzkazu pohřešované Pavly: Byl psaný jiným písmem! Dopis nechal i manžel

Autor: ljš - 
18. května 2017
19:32

Pár řádek, kterými měla Pavla Zálešáková z Nechvalína na Kyjovsku informovat manžela a děti, že na čas odchází rozmyslet si rodinnou situaci, vyvolává stále větší podezření. Kriminalista, který případ vyšetřuje, prozradil, že vzkaz nebyl napsaný písmem, které máma dvou dětí obvykle používala. Psal ho tedy její manžel, aby zakryl vraždu?

Policisté se o zmizení Pavly Zálešákové dozvěděli až v momentě, kdy jí a dětem přišli oznámit, že jejich manžel a táta Jaroslav skočil pod vlak. "Zjistili, že v domě chybí paní Zálešáková, která měla opustit rodinu dva dny před tím, než došlo k sebevraždě," vysvětlil v pořadu Na stopě kriminalista Dalibor Šmehlík.

Policisté od té doby po zmizelé ženě intenzivně pátrají. Naděje, že by byla nalezena živá, se bohužel každým dnem snižuje. Podle policistů se mohla stát obětí vraždy. "Variantou, se kterou pracujeme, je, že pachatelem toho násilného skutku je právě pan Zálešák. To manželství se totiž dostalo do určité krize a je možné že ten manžel tímhle způsobem řešil tu krizi, proto třeba taky spáchal tu sebevraždu, že nemohl unést skutek, kterého se dopustil vůči paní Zálešákové," uvedl kriminalista. Ve hře je ale stále také sebevražda a nešťastná náhoda.

Kriminalisté nyní s napětím čekají na výsledek odborné analýzy dopisu, který po sobě měla Pavla zanechat. Předali ho totiž písmoznalci, protože existuje podezření, že žena nebyla jeho skutečnou autorkou. Pochyby nevzbuzuje obsah vzkazu, ale forma. "Je psán jiným způsobem, jiným písmem, než paní Zálešáková psala," prozradil kriminalista.

Dodal, že dopis na rozloučenou po sobě nechal i Pavlin manžel. "Ten byl rovněž zajištěn a je předmětem dalšího zkoumání. Co bylo obsahem toho dopisu, ale sdělovat nemůžeme," uzavřel kriminalista.

Video  Tři desítky policistů pátraly v pondělí 15. května v okolí Nechvalína po pohřešované Pavle Zálešákové (42). Do akce se zapojili i potápěči.  - Hynek Zdeněk
Video se připravuje ...

 

andorea ( 18. května 2017 22:26 )

Kdyby žila, tak by se dětem už určitě ozvala. Takže...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání