Tři desítky policistů v pondělí pročesávaly lokalitu Habřiny poblíž Nenkovic. „Od jednoho z místních obyvatel jsme získali poznatek, že sem pohřešovaná ráda chodila,“ vysvětlil směr pátrání mluvčí policie Petr Zámečník.

Na pátrací tým čekal hodně členitý terén, který byl jedním z mála v okolí obce, kde policisté ještě místo řádně neprošli. Okolí obce jinak už znají jak své vlastní boty. Po Zálešákové pátrali už podeváté.

„Stále vedeme vyšetřování ve dvou variantách – že se pohřešovaná někde skrývá, nebo že již nežije. Pondělní pátrání bylo zaměřené na to, že si buď sama sáhla na život, nebo se stala obětí násilného trestného činu,“ upřesnil Zámečník.

Video
Video se připravuje ...

Tři desítky policistů pátraly v pondělí 15. května v okolí Nechvalína po pohřešované Pavle Zálešákové (42). Do akce se zapojili i potápěči. Hynek Zdeněk

Do akce se zapojili i policejní potápěči, kteří sonarem zkoumali nedalekou nádrž. Pokud bychom se ponořili, byla by to práce pro tři potápěče na několik dnů, pro sonar je to otázka několika hodin,“ uvedl jeden z potápěčů s tím, že nedaleký Soudný potok už policisté důkladně prohledali.

Pavla Zálešáková (42) z Nechvalína na Kyjovsku je pohřešovaná od pátku 24. března letošního roku. Její manžel Jaroslav (†44) o dva dny později spáchal sebevraždu. Po rodičích zůstaly dvě děti (16 a 11), o které se stará babička.

VIDEO: Podívejte se, jak zoufalá matka Pavly a zároveň babička Jaroslava (16) a Barborky (11) prosí svou dceru, aby se vrátila domů.
Video
Video se připravuje ...

Marie Šprtová, matka pohřešované Pavly Zálešákové (42), vyzývá svou dceru, aby se vrátila ke svým dětem, jestli je ještě naživu. Hynek Zdeněk

Fotogalerie
21 fotografií