Pavlo, prosím tě, jestli jsi někde živá a zdravá, vrať se. Děcka na tebe čekají a my taky.“ Tento emotivní vzkaz poslala prostřednictvím Blesku své ztracené dceři Marie Šprtová, která se momentálně stará o obě nezletilé děti Jaroslava (16) a Barboru (11).

Šprtová stále věří, že její dcera žije. „Krátký dopis, který po ní v pátek zůstal, totiž psala sama. Byl to její rukopis. Uvedla, že odchází s tím, že si musí něco rozmyslet. Mobil si ale s sebou nevzala,“ doplnila matka pohřešované ženy.

Otec rodiny Jaroslav (†44) v tu dobu ještě nebyl doma, protože byl v zaměstnání. Rodina odmítá, že by mohl dopis zfalšovat a napsat sám. Na odchod manželky následně reagoval tím nejhorším možným způsobem. V nedalekých Bohuslavicích u Kyjova skočil pod vlak. „V dopise, který zanechal, uvedl, že bez Pavly nedokáže žít,“ dodala Šprtová s tím, že se o jeho vzkazu rodina dozvěděla až od policie.

Rodina si přeje její návrat

Nejbližší příbuzní se domnívají, že Zálešáková může cítit vinu ze smrti svého manžela a psychicky může být proto na dně. Nevylučují, že se může bezcílně potulovat Ždánickým lesem. Nic jí přesto nevyčítají, jen si přejí, aby se k nim opět vrátila. Máma přitom nejvíc schází svým dětem.

Pavla Zálešáková odešla ze svého domku v Nechvalíně na Hodonínsku v pátek 24. března. Uvedla, že si musí některé věci vyjasnit s tím, že v Bukovanském mlýnu, kde pracuje, slíbila, že se v pondělí 27. března vrátí do práce. Její manžel mezitím spáchal sebevraždu. Po ženě jako by se slehla zem.

Video
Video se připravuje ...

Marie Šprtová, matka pohřešované Pavly Zálešákové (42), vyzývá svou dceru, aby se vrátila ke svým dětem, jestli je ještě naživu. Hynek Zdeněk