Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Michal K. utýral matku své družky k smrti: Soud mu dal osm let

Autor: ČTK - 
11. května 2017
20:05

Na osm let do vězení dnes poslal Krajský soud v Hradci Králové osmatřicetiletého Michala Kuku, který podle obžaloby v letech 2014 až 2016 týral na Královéhradecku matku své družky. Dnešní rozsudek není pravomocný, obžalovaný si nechal lhůtu na podání odvolání.

Podle obžaloby muž seniorku, se kterou žil ve společné domácnosti, opakovaně slovně i fyzicky napadal. V dubnu 2014 jí podle spisu úmyslně polil obličej vařící vodou poté, co žena neuposlechla jeho příkaz. Ženu také nutil, aby přinášela dřevo na topení a bral jí peníze, které utrácel za alkohol. Žena proto musela v obci žebrat o jídlo.

V červenci 2016 ženu udeřil dlaní do hlavy, seniorka následně narazila do zárubně dveří a později byla hospitalizovaná v nemocnici. Tam osmašedesátiletá žena zemřela.

Kuka před soudem obžalobu odmítl. „Nikdy jsem ji fyzicky nenapadl. Žádné podlitiny z domova neměla. Jezdila na kole a padala. Vůbec tomu nerozumím, proč to lidé z vesnice říkali. Nikdy jsem babičku k ničemu nenutil, nikdy jsem jí neublížil,“ citovala jeho výpověď před soudem ve svém vydání pro Královéhradecký kraj Mladá fronta Dnes.

Na policejní záběry ze záchrany týrané mladé ženy se podívejte ve videu:

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání