Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Střelba šíleného podnikatele v Petřvaldu: Policie ještě nikoho nevyslechla, zdravotní stav střelce i oběti je vážný

Střelba v Petřvaldu
Soused o tragédii v Petřvaldu  (Autor: alb)
Autor: ČTK - 
11. dubna 2017
09:57

Policie ještě nevyslechla aktéry sobotní střelby v Petřvaldu na Karvinsku. Oba muži, jak střelec, tak postřelený, jsou sice už mimo ohrožení života, jejich zdravotní stav ale zatím výslech neumožnil. Motivem střelby byly sousedské spory. 

„Oba muži jsou i nadále v péči zdravotníků kliniky anesteziologie a intenzivní medicíny. Jsou mimo ohrožení života,“ řekl mluvčí ostravské fakultní nemocnice Tomáš Oborný. Z pokusu o vraždu a nedovoleného ozbrojování je podezřelý čtyřiačtyřicetiletý podnikatel, obviněn dosud nebyl.

Sousedské spory střelbou vyvrcholily v sobotu odpoledne. Čtyřiačtyřicetiletý muž podle policie postřelil nelegálně drženou zbraní o devět let staršího souseda, pak se pokusil sám zabít. Kriminalisté uvedli, že muž několikrát vystřelil na auto, ve kterém od svého domu odjížděl soused s manželkou. „Následně ještě polil prostor u domu poškozených hořlavinou a látku zapálil. Pak podezřelý obrátil zbraň proti sobě a vystřelil,“ uvedla Holčáková.

Muž, který střílel, utrpěl poranění hlavy. Při příjezdu záchranářů byl sice při vědomí, ale v ohrožení života. Jeho soused utrpěl poranění hrudníku a pánve. „I on se nacházel ve stavu ohrožujícím život a bylo nutno u něj provést neodkladná život zachraňující opatření. Následně jej letečtí záchranáři přepravili vrtulníkem do Fakultní nemocnice v Ostravě,“ uvedl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Střílející muž neměl v obci dobrou pověst. Do Petřvaldu se přistěhoval před několika lety. Postavil si tam dům, ale údajně bez potřebných povolení. Vyvolalo to spory mezi ním a sousedy. Spor o legálnosti stavby nyní řeší soud i další úřady.

panamira ( 11. dubna 2017 10:45 )

Obecní úřad má jedinečnou možnost exemplárně zkrotit a potrestat neukázněného souseda z Petřvaldu. Nepovolenou stavbu ZBOURAT.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání